България винаги се е стремяла към утвърждаване и задълбочаване на

...
България винаги се е стремяла към утвърждаване и задълбочаване на
Коментари Харесай

МВнР: Да спрят провокациите срещу македонските българи

България постоянно се е стремяла към одобряване и задълбочаване на другарството и добросъседството в връзките със Северна Македония. Българската страна влага доста старания за реализирането на тази цел през последните години.

Това се споделя в публична позиция на българското Министерство на външните работи изпратена до БГНЕС.

" Министерството на външните работи още веднъж акцентира, че всевъзможни обществени изявления, които наскърбяват или предизвикат другата страна, са безусловно неприемливи. Те не съставляват формалната позиция на българската страна и опити да бъдат показани като такава са неточни и знак на недобронамереност. Независимо от множеството провокации против България и изключително против българите в Северна Македония през последните месеци, считаме подобен диалект за неприемлив и извънредно контрапродуктивен. Подобни изказвания не са в полза на българите в Северна Македония. Те отклоняват публичното внимание от справедливия и законен блян на българската общественост за равни цивилен права, изключително за свободно сдружаване и отстояване на културно-историческото им завещание, " се споделя още в позицията на Министерство на външните работи.

" В духа на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година, призоваваме политиците и обществениците и от двете страни на границата да насочат своите старания и послания към подкрепяне на процеса за възобновяване на доверието и одобряването на добросъседски връзки ", приканват още от българското Министерство на външните работи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР