България вече се сочи с пръст като ненадежден партньор, заяви

...
България вече се сочи с пръст като ненадежден партньор, заяви
Коментари Харесай

Радев отказа да смени шефа на ДАНС. Захапа грозно Асен Василев и ...

" България към този момент се сочи с пръст като обезсърчителен сътрудник ", съобщи довечера президентът Румен Радев, разяснявайки спомагателната вноска, която България вкара за преноса нa съветски газ по " Турски поток ". Пред публицисти той небрежно разяснява вота на съмнение и незабавно по-късно стартира да приказва за " съсипване " на енергетиката и в посока вредността на вноската.

 

" Преди месец предизвестих, че ще декапитализира “Булгартрансгаз ” и ще има мощно негативна реакция в Европа. Тогава ръководещите отхвърлиха, едвам през днешния ден стартират да осъзнават вредата. В бюджета следващата година няма да влязат по този начин бленуваните милиарди от вноската ", предвижда Радев.

 

" Унгария с огромна възможност ще сезира Съда на Европейски Съюз ", сподели още Радев в стила на последния си длъжностен министър на защитата Димитър Стоянов, който необятно, че в случай че България се изправи на арбитраж срщу " Газпром ", евентуално ще загуби.

 

" Същата Унгария, която е наш партньор и с която ни свързват исторически и културни връзки ", уточни той. Отбелязваме, че вноската не е въведена директно към Унгария, а към " Газпром ", който прави преноса на газ по тръбата на " Туски поток ".

 

Не е ясно за какво президентът взема решение да пази ползата на Унгария, вместо този на България - да получим парите си от " Газпром ".

 

Радев приказва и за изявлението на финансовия министър. По думите на президента, разяснявайки изявленията на Василев, " България очевидно става тясна за манията за великолепие на някои хора, които към този момент се пробват да диктуват решенията на суверенни страни - на наши сътрудници ".

 

Преди да се впусне в пояснения за съветския газ, той въпреки всичко небрежно приказва и за:

 

" Следя със сериозна угриженост протичащото се в Народното събрание. Мнозинството би трябвало да си дава сметка, че властта е на първо място осъзната отговорност към жителите, а не хазартно надхитряне. Докато парламент и държавно управление си играят на власт, текат процеси със мощен деструктивен заряд.

 

Не виждате ли, че сами съсипваме енергетиката и стопанската система си. Режем си европейската вероятност. Сами саботираме личните си национални цели ".

 

 

Радев разяснява и митинга на футболните почитатели: " Случващото се е пренебрежение към хилядите последователи на футболната игра на националния тим. То към този момент въздейства съществено на имиджа на България. "

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР