България възприема като стъпка в правилната посока назначението на г-н

...
България възприема като стъпка в правилната посока назначението на г-н
Коментари Харесай

Захариева: България приветства Владо Бучковски за посредник

България възприема като стъпка в вярната посока назначението на господин Владо Бучковски като специфичен делегат за България на държавното управление на районен съд Македония. Потвърждавам готовността ни за водене на диалози за намиране на стабилно решение.

Това съобщи във " Facebook " Екатерина Михайлова.

Радвам се, че господин Бучковски през днешния ден, както и министър председателят Заев, се върнаха към термина " обща история ", записан и в контракта ни.

Г-н Бучковски доста вярно сподели, че няма по какъв начин да променим историята, само че може да променим бъдещето.

Нашите съседи обаче не може да не престават да построяват идентичността си на антибългарска основа. Правото на самоопределяне би трябвало да важи за всички техни жители, в това число за тези с българско съзнание.

Получаваме непрестанно сигнали от хора с българско съзнание в районен съд Македония, които се усещат застрашени. Техни персонални данни бяха оповестени в общественото пространство, пред някои от къщите им бяха пристигнали хора да се саморазправят.

И апелът ни е да не чакат демарш от наша страна, с цел да реагират, защото тези хора също са техни жители и би трябвало да се грижат и за тяхната сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР