България ВАП иска незабавна проверка на строежа на небостъргач в

...
България ВАП иска незабавна проверка на строежа на небостъргач в
Коментари Харесай

ВАП иска незабавна проверка на строежа на небостъргач в София

България ВАП желае незабавна инспекция на градежа на небостъргач в София Образувана е кореспонденция, в която се твърди, че построяването на постройката се прави при изтекло позволение за градеж 22 май 2020, 17:26  ВАП желае незабавна инспекция на градежа на небостъргач в София Източник: БГНЕС
ърховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) да извърши незабавна инспекция на законността на градежа на небостъргач „ I Tower” в центъра на град София.

ВАП е образувала кореспонденция въз основа на информация в медиите, в която се твърди, че построяването на постройката се прави при изтекло позволение за градеж, оповестиха от прокуратурата.

Законодателят е определил категориите градежи според от характерностите, значимостта, сложността и рисковете при употреба. Съгласно член 137, ал.1, т.3, б. „ в “ от Закона за устройство на територията /ЗУТ/- трета категория са жилищни и смесени здания с високо застрояване; здания и уреди за публично обслужване с разгърната застроена повърхност над 5000 кв. м. или с потенциал от 200 до 1000 места за гости. В член 137, ал.1, т.2, б. „ д “ от Закон за устройство на територията се показва, че второкласен са здания и уреди за публично обслужване с потенциал над 1000 места за гости.

Проверката е от компетентността й и ДНСК следва да откри дали градежът се извършва въз основа на позволение за градеж, което има правно деяние.

ВАП изиска и от Главния проектант на Столична община материалите по административната кореспонденция във връзка издаване на разрешението за градеж.

Резултатите от инспекцията следва оптимално бързо да се показват на ВАП с систематизиран отчет, като се отразят направените констатации, подхванатите съответни ограничения и дейности за премахване на закононарушенията и последствията от тях и за санкциониране на отговорните лица, включително постановени административни актове.

Направление „ Архитектура и градоустройство “ на Столичната община не е в компетенцията си да се произнася дали е легален или не градежът на небостъргача „ I Tower “. По думите на основния проектант Здравко Здравков пред БНР в града всички градежи имат позволение, а противозаконните се отстраняват.

„ За здания, които са категория първа, втора и трета, способният орган за инспекция е Дирекция „ Национален строителен надзор “. Разрешенията за градеж са обществени, качени са на уеб страницата на Направление „ Архитектура и градоустройство “. Повече от три години работи една интерактивна карта и може да ревизирате всички, разрешенията за градеж на чие име са издадени. При мен постъпват документи със съсобственост с съответни възложители. Всички градежи в София имат позволение за градеж. В София противозаконните градежи се отстраняват. Валидността не я разясня, мисля, че неведнъж сме издавали на този въпрос отговори “, сподели Здравко Здравков.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: небостъргач .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Ваучери за море и 9% Данък добавена стойност за хотели - на първо четене  1 Вижте новата десетолевка, която пуска Българска народна банка  1 И пенсионери могат да получат безлихвен заем  1 Солена санкция, в случай че не пуснеш контрольор в магазина --> Пaрите ни  Ваучери за море и 9% Данък добавена стойност за хотели - на първо четене Ваучери за море и 9% Данък добавена стойност за хотели - на първо четене  Вижте новата десетолевка, която пуска Българска народна банка Вижте новата десетолевка, която пуска Българска народна банка  И пенсионери могат да получат безлихвен заем И пенсионери могат да получат безлихвен заем  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531 Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531  Най-дългият авто тунел у нас ще е подготвен следващата година Най-дългият авто тунел у нас ще е подготвен следващата година  <br> Има проблем с магнитното поле на Земята <br>
Има проблем с магнитното поле на Земята
 По-ниски цени в Гърция от 1 юни По-ниски цени в Гърция от 1 юни Последни  ВАП желае незабавна инспекция на градежа на небостъргач в София ВАП желае незабавна инспекция на градежа на небостъргач в...  Коронавирус: Какво се знае за болестта при децата? Коронавирус: Какво се знае за болестта при децата?  Проверки в аптеки поради неразрешени медикаменти против COVID-19 Проверки в аптеки поради неразрешени медикаменти против...  Русия: Съединени американски щати подкопават интернационалната сигурност Русия: Съединени американски щати подкопават интернационалната сигурност  Career Show Index отличи най-хубавите работодатели за годината
Създадено за A1
Career Show Index отличи най-хубавите работодатели за...  Трима отвлякоха 16-годишно момче в Пловдив Трима отвлякоха 16-годишно момче в Пловдив  Пробация за кмета на Карлово Пробация за кмета на Карлово  Кои са рисковите места след разхлабването на ограниченията Кои са рисковите места след разхлабването на ограниченията  Кирил Ананиев Кирил Ананиев: Скоро ще влезем в театрите и оперите  По-ниски цени в Гърция от 1 юни По-ниски цени в Гърция от 1 юни  <p>Финалът на Hell&rsquo;s Kitchen България завладя телевизионния ефир</p> Финалът на Hell’s Kitchen България завладя...  Renault Zoe Предстои същински взрив на е-колите. Обяснено в числа  Велоалеи и нова бус лента по бул. Велоалеи и нова бус лента по бул. " Патриарх Евтимий "  Какви са рисковете пред Италия след разхлабването на ограниченията? Какви са рисковете пред Италия след разхлабването на...  Снимка: pixabay Вулканът Етна изригна още веднъж  Най-дългият авто тунел у нас ще е подготвен следващата година Най-дългият авто тунел у нас ще е подготвен следващата година  <p>Няма оживели след самолетната злополука в Пакистан&nbsp;</p> Няма оживели след самолетната злополука в...  <p>&bdquo;Откраднат живот&rdquo; ще зарадва почитателите с десети сезон</p> „ Откраднат живот” ще зарадва почитателите с...  Реджеп Бадев Победителят в Hell’s Kitchen: Трудно ми беше  ВАП желае незабавна инспекция на градежа на небостъргач в София ВАП желае незабавна инспекция на градежа на небостъргач в... Всичко от през днешния ден Виц на деня Един началник събрал служащите си на оперативка в понеделник сутринта и им споделил: - Момчета, кой какво ще работи тия дни не знам, обаче в… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно  Пет неистини за ковид Пет неистини за ковид  КПКОНПИ лишава имущество на някогашен финансов министър, запорират и акции на Прокопиеви  От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия  Семейство с две бебета: Нападнаха ни и ни биха с бухалки  Вирусолог: Епидемиите изчезват доста преди да открием по какъв начин да ги направляваме Водещи вести  Проверки в аптеки поради неразрешени медикаменти против COVID-19 Проверки в аптеки поради неразрешени медикаменти против COVID-19  Трима отвлякоха 16-годишно момче в Пловдив Трима отвлякоха 16-годишно момче в Пловдив  Кои са рисковите места след разхлабването на ограниченията Кои са рисковите места след разхлабването на ограниченията  Коронавирус: Какво се знае за болестта при децата? Коронавирус: Какво се знае за болестта при децата?  Русия: Съединени американски щати подкопават интернационалната сигурност Русия: Съединени американски щати подкопават интернационалната сигурност  Renault Zoe Предстои същински взрив на електрическите автомобили. Обяснено в числа  Пробация за кмета на Карлово Пробация за кмета на Карлово  " Това е класическо поръчково ликвидиране "  Career Show Index отличи най-хубавите работодатели за годината Career Show Index отличи най-хубавите работодатели за годината  Кирил Ананиев Кирил Ананиев: Скоро ще влезем в театрите и оперите  <p>Финалът на Hell&rsquo;s Kitchen България завладя телевизионния ефир</p> Финалът на Hell’s Kitchen България завладя телевизионния ефир  Велоалеи и нова бус лента по бул. Велоалеи и нова бус лен
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР