"България в последните години заема достойно място на винената карта

...
"България в последните години заема достойно място на винената карта
Коментари Харесай

Министърът на земеделието от Видин: България заема достойно място на винената карта на света

"България в последните години заема почтено място на винената карта на света и се утвърди като желана дестинация за винен туризъм ". Това съобщи във Видин министърът на земеделието и храните Иван Иванов. Днес той бе посетител на празника на лозаря - Трифон Зарезан, в лозовите масиви, ситуирани на 1500 дка в землищата на видинските села Кошава и Гомотарци, на брега на река Дунав.
Земеделският министър сподели, че наличието му през днешния ден в Северозападния край е сигурен знак, че този район има своя капацитет и страната има дълг към него. Този край има свое бъдеще и направената тук инвестиция в лозаро-винарския бранш го потвърждава. Само за предходната година, добави министърът, във Видинския район по оперативна стратегия от Държавен фонд "Земеделие " са получени близо 1.7 млн. лв..
Той посочи, че страната ще бъде добър сътрудник на лозарите и винарите. В бюджет 2022 година са планувани 111 млн. лева за така наречен Коронавирус ограничения, като част от тях ще отидат за лозаро-винарския бранш. Нашият предстоящ Стратегически проект за развиване на земеделието и селските региони ще бъде една огромна инвестиция в българското земеделие. До края на месеца Стратегическият проект ще бъде импортиран в Брюксел, сподели още министър Иванов. Той дефинира лозаро-винарския бранш като предпочитан за аграрното министерство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР