България Цял град се обедини в помощ на две деца

...
България Цял град се обедини в помощ на две деца
Коментари Харесай

Цял град се обедини в помощ на две деца

България Цял град се сплоти в помощ на две деца Близнаците губят майка си преди години, а преди два дни и татко си  Жанета Нейкова 16 май 2019, 11:25
еделино стартира благотворителна акция в помощ на две деца, които останаха сираци. Трагедията на фамилията стартира със гибелта на майката преди години, а преди два дни умрял и бащата. И двамата умират от онкологични болести, споделя NOVA.

Всички поданици на града са потресени от случилото се и желаят да оказват помощ на двамата близнаци шестокласници. В предаването "Здравей, България " един от чичовците на младежите изясни, че все още те са добре душевен и физически.

"Най-спешно първоначално е да имат човек до тях. Една от сестрите ми пое грижите. Тя ще стане аставник и ще опитаме да запълним празнотата. Но няма по какъв начин да се балансират нещата”, разяснява той.

Кметът на града Боян Кехайов изясни, че страницата на общината във Фейсбук е залята от известия от хора, които желаят да оказват помощ на децата.

"От разнообразни краища на страната са. Имаме и от Австралия, и от цяла Европа - наши съграждани, които живеят и работят в чужбина”, изясни градоначалникът. А част от локалното население събирало средства в кутия за дарения. Местните помагали и по други способи.

"Засега осигуряваме всичко, което е по силите ни, с цел да завършат децата сполучливо образователната година”, увери шефът на учебното заведение, където шестокласниците учат.

"Досега не съм имал съществени проблеми с децата. Според мен в този миг те имат потребност от обич и почитание, не от съжаление”, добави класният им началник.

А искащите да оказват помощ може да се свържат с Община Неделино.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Жанета Нейкова Източник: Неделино близнаци
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР