България цени високо партньорството си с Ирак, както и с

...
България цени високо партньорството си с Ирак, както и с
Коментари Харесай

Автономния иракски регион Кюрдистан може да доставя суров петрол на България

„ България цени високо партньорството си с Ирак, както и с Автономния иракски район Кюрдистан (АИРК), и има упоритостта за последващото му разширение в сфери от съвместен интерес “.

Това съобщи президентът Румен Радев на среща с президента на Автономния иракски район Кюрдистан Нечирван Барзани в границите на Дипломатическия конгрес в Анталия. Президентът Радев означи положителните обичаи в двустранните връзки с Ирак в близкото минало и изрази готовността на страната ни да продължи да работи за тяхното надграждане в енергетиката, стопанската система, туризма и образованието .

Нечирван Барзани открои политиката на Автономния иракски район Кюрдистан да се утвърждава като фактор на непоклатимост в района, както и неговите старания за поощряване на икономическите и търговски връзки със своите сътрудници.

Като изключително перспективни сфери на двустранното съдействие Румен Радев и Нечирван Барзани означиха опцията за доставки на недопечен нефт от АИРК за България, за разширение на активността на българските туроператори в самостоятелния район и разпространение на град Ербил като туристическа дестинация , както и земеделието и производството на храни .

Нечирван Барзани насочи покана към Румен Радев да посети Ирак и столицата на АИРК Ербил за продължение на дипломатическия разговор на най-високо ниво и обрисуване на нови сфери за развиване на.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР