България трябва спешно да реши проблемите с неравнопоставеното образование и

...
България трябва спешно да реши проблемите с неравнопоставеното образование и
Коментари Харесай

Световната банка очаква още социално напрежение в България

България би трябвало незабавно да реши проблемите с неравнопоставеното обучение и да укрепи здравната си система, чиито дефекти са изложени на показ от коронавирусната пандемия. Страната може да загуби доста време в просветителната си система при утежняване на епидемиологичната конюнктура. Това демонстрира проучването на човешкия капитал в 50 страни, направено от
В изследването се споделя, че след Италия България е страната в Европейски Съюз с най-вече дни, в които учебните заведения са останали затворени - 118 (при 124 в Италия). От петдесетте страни единствено две - Азербайджан и Грузия - са с повече от тях, над 120 дни с неработещи учебни заведения.От петдесетте страни единствено две - Азербайджан и Грузия - са с повече от тях, над 120 дни с неработещи учебни заведения.
У нас е относително невисок на фона на Естония, Латвия, Полша, Словения и Чехия делът на хората сред 30 и 34 година, минали учебен стадий след междинния., че в една група с Беларус, Хърватия, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия и Украйна България би трябвало да се оправи с разликите в обществените благоприятни условия в просветителната сфера.Поставените в неравностойно състояние деца от тези страни получават по-лошо обучение.
" човешкия капитал в Европа и Централна Азия, като се отрази неподходящо и на образованието, и на опазването на здравето. Затварянето на учебни заведения може да докара до загуби в образованието, равни на една трета, или цяла образователна година, и евентуално ще изостри неравенствата, като засегне непропорционално възпитаници в неравностойно състояние ", се показва още в документа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР