България трябва да си откупи Лукойл. На България трябва първо

...
България трябва да си откупи Лукойл. На България трябва първо
Коментари Харесай

Бойко Ноев: България трябва да си откупи Лукойл, за да не бъде ...

" България би трябвало да си откупи " Лукойл ". На България би трябвало първо да се предложи покупката на " Лукойл " - на страната, не на частно лице ", безапелационен бе той.

 

Според него това е методът умерено по-късно страната да се разпорежда в наш интерес.

 

" България би трябвало интензивно да се намеси в тези процеси и да каже, че в случай че се продава, ние ще решаваме на кого ", счита Ноев. За да се случи това, по думите му Лукойл би трябвало да бъде разгласен за стратегически актив.

 

" Лукойл " има голямо значение за националната сигурност. Той е мощен инструмент, с който България може да бъде клатена ", сподели Ноев.

 

" Битката за България занапред следва и смисъла за " Лукойл " е голямо ", съобщи той. " Русия не е глупава страна, схваща, че е по-добре да излезе проведено. " Лукойл " и азерската компания " Сокар " са доста близки, те са съвсем едно и също., а българката страна седи и гледа, не виждам по-голяма опасност за националната ни сигурност ".

" Русия и Турция са били противници в нашия район, само че сега те са съдружници по доста въпроси ".

“В момента се случва един неприемлив отвод на страната от отношение към бъдещето на " Лукойл ". Преди два дни за първи път " Лукойл " призна, че обмисля продажба, а ние се занимаваме с " Пирогов ", с дерогация. Това отношение към този стратегически актив на България е непростимо ", съобщи той.

" Може ли за продажбата на " Лукойл " да се приказва все едно продаваме картофи? ", пита Ноев.

 

" Игрите с дерогацията могат да бъдат причислени към това, което хората назовават лъготене. Тази дъвка не може да продължи ", уточни още някогашният министър на защитата.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР