„България трябва да бъде единна със Запада в тази сложна

...
„България трябва да бъде единна със Запада в тази сложна
Коментари Харесай

Румен Леонидов: Не е лошо, че за Русия сме враг, лошото е, че се държим като щраус

„ България би трябвало да бъде единна със Запада в тази комплицирана геополитическа обстановка. Няма наклонност Западът да ни атакува и да води война с нас, до момента в който има такава заплаха от Русия, която години наред демонстрира една ревност към нас, че сме им изневерили, че ние сме колонии на Запада. За страдание, Москва ни държи за гърлото с доста високи мита на нашите артикули и с петрола и природния газ “, сподели той.

Според него България не би трябвало да бъде „ верноподанна към НАТО “, само че в това време би трябвало да покаже зрялост в създалата се рецесия, когато сме изправени пред международен спор.

„ В тази обстановка би трябвало да се избере по-малкото зло. Западът не е идеален и има доста дефекти, няма идеално общество. Да, ние би трябвало да сме сериозни към него от демократична позиция, а не от тоталитарна, каквато е рецензията резултат от хибридната война на Путин. Той направи тази война доста сполучлива и проби. Всички дефекти на Запада към този момент са притежание до всички хора по света, които четат, само че нямат политическо самообучение, които елементарно се подават на подстрекателство и имат неприятен обичай. Такива хора има и в България. Те не са съумели в своите специалности, изгубили са своето самоуважение и ненавиждат заможните хора “, съобщи Леонидов.

За него в този миг е значимо спечелването на всеки един човек.

„ Борбата за всяка душа е изключителна и това, което вършим сега несъмнено е агитация. Да, върша агитация и желая всяка душа, която се колебае, да мине към това към, което се стремят всички нации. Не се стремят може би кубинци, корейци и руснаци “, сподели писателят.

Той акцентира, че в тази битка би трябвало да сме наясно кой ни е другар и кой ни е зложелател.

„ Не единствено, че официално сме врагове на Русия и с съображение, тъй като участваме в НАТО и Европейски Съюз, които блокират Русия. Не е неприятно, че сме оповестени за врагове. Лошото е, че нашата позиция прилича тази на щрауса. Заровили сме си главата, с цел да не кажем нещо “, съобщи още Леонидов пред БГНЕС.

Писателят прави оценка като доста отрицателно омразата към Запада, на която сме очевидци у нас.

„ По-тревожното е друго, че нашето общество извънредно озлобя против Америка и Запада. Шокиран съм. 30 години не стигат. 45 години стигаха да бъдем затворени, да нямаме никакви права, да не можем да пътуваме, да живеем в един казармен ред, където ти дават заран, обед и вечер да ядеш и да спиш, само че за сметка на това нито четеш книгите, които искаш, нито гледаш филмите, които искаш. Изглежда това работи още. И по какъв начин работи. Работи със старци като мен, които помнят това и съжаляват, че е изгубено и го предават на своите деца, а те на своите. Всичките ни деца са на Запад, само че голямо част от моето потомство хленчи какво беше едно време – по два пъти ходихме на море и така нататък. Това е социална незрялост, да не кажа инфантилност. Не може на черното да казваш бяло “, безапелационен е Леонидов.

Той със страдание отбелязва, че има политици, които слагат под подозрение националната ни сигурност. „ Изненадах се, че доста мои другари станаха националисти на остарели години “, сподели писателят.

Коментирайки уволнението на Стефан Янев, Леонидов сподели: „ Във всяка страна – без значение дали е демократична или тоталитарна, когато един министър не е склонен с политиката на държавното управление, той подава оставка. Това е почтено, а не чакаш да те уволнят “.

Той не изключи да ставаме очевидци на повтаряне на сюжетите с генералите Ангел Марин и Румен Радев. Първият не се съгласи с нарязването на ракетите и стана вицепрезидент на Първанов, а вторият възропта за авиацията и по-късно направи сделка с Българска социалистическа партия, която го направи президент.

Леонидов предвижда, че Стефан Янев върви по същия път, ще направи партия, която ще заеме мястото сред Българска социалистическа партия и Възраждане. Според писателя Българска социалистическа партия е социалистическа партия от източен вид, която е инфектирана със руско мислене, а „ Възраждане “, която се прикрива под национализма, е непознат план, на който му се дава прекомерно огромна публичност в медиите.

„ Всеки народ си заслужава държавното управление и всеки би трябвало да дава отговор по какъв начин си е подредил обществото “, заключи Леонидов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР