България стана най-развита газопреносна мрежа на Балканите, като 80% реверсивните

...
България стана най-развита газопреносна мрежа на Балканите, като 80% реверсивните
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Факт е, че заради "Лукойл" и "Газпром" България губи по 7 млрд. лева на година

" България стана най-развита газопреносна мрежа на Балканите, като 80% реверсивните връзки са на наша територия. Само за няколко дни щях да се схвана с Ердоган. В най-тежката му година организирахме среща във Варна с представители на Европейска комисия и оправихме връзките ", съобщи той. " За българския народ едва ли към този момент има смисли на едни или други за корупция. Факт е, че поради " Лукойл " и " Газпром " България губят по 20 млн. лв. - 7 милиарда лв. за година ". Това съобщи на брифинг в централата на партията водачът Бойко Борисов.

" Аз не съм човек, който по време на рецесия търси опрощение. Обръщам се към нашите политически съперници да спрат да лъжат и да търсят оправдания. Пълен неуспех са и всичките им ходения в Баку - контрактувани са на 180 евроцена, ние го договорихме на 30 евроцена. Когато започнахме да вършим " Александруполис " на гола поляна, ние купихме 20% и резервирахме потенциал. Ние проектирахме, финансирахме, и построихме тъкмо толкоз, колкото Кирил Петков върви да върти крана ", добави той.

Бившия министър председател прикани в новото Народно събрание първият законопроект да е за 100% диверсификация и самостоятелност от " Газпром ". Според него това ще стане с търг за 10-годишни доставки на полутечен газ, с цел да има повече предвидимост и резистентност на цените, като да се търсят всевъзможни снабдители - от Съединени американски щати, Катар, Египет.

Борисов прикани да се фокусираме и върху добиването на български газ, има задоволително залежи. Лидерът на ГЕРБ още веднъж прикани за таван на цените на горивата до 2,70 лв..
" Затова аз декларативно се обръщам към сътрудниците от другите партии - всеки, който е подготвен да подпише първите документи за диверсификация, става наш съдружник. Предлагаме да бъде признат първи закон за 100% за диверсификация на газ от " Газпром ", като доставките са за над 10 години.

Втори закон, таван върху цените на горивата от 2,70 лева Да спрем грабежа на хората, добави водачът на ГЕРБ. Трето, втората част на ескадрилата F-16. Ние или ще модернизираме Военновъздушни сили с най-хубавите самолети, или нещо мислят друго да вършат, съобщи още той.

Четвърто, 100% диверсификации на съветското нуклеарно гориво, сподели Борисов. Пето, да спрат да издевателствата с цената на тока, прикани някогашният министър-председател.

" Шесто, правосъдна промяна. От непосредствено излъченото предаване по Дарик радио, разбрахме, че правосъдната промяна за тях е тип бухалка. Ние сме подготвени на диалози по тази тематика, в случай че решат да вършат същинска правосъдна промяна ", съобщи Борисов.

Делян Добрев бе безапелационен, че държавното управление работи за " Газпром " и " Лукойл ".
" Българското общество заплаща 10 млн. лв. повече дневно за газ поради съветските медиатори и 10 млн. повече за гориво още веднъж поради съветските медиатори. Правителство, което се прави евроатлантическо, излиза, че работи за " Газпром " и " Лукойл ". Никога в историята на България те не са печелили толкоз, колкото в този момент. Разликата за една година поради медиаторите е в размер на 3,5 милиарда за " Газпром " и 3,5 милиарда за " Лукойл ". Дали взимат всичките 7 милиарда или си ги разделят с Кирил и Асен, това е въпрос, който евентуално в никакъв случай няма да разберем ", съобщи той.

" Търговският баланс сред България и Русия се е влошил неведнъж, в този момент плащаме в пъти повече на Русия, поради тези евроатлантици в кавички ", уточни още той.

" Петков обслужва ползите на " Газпром " и " Лукойл ". Незавършването на интерконектора с Гърция е в най-пряк интерес на " Газпром ". Продължаваме да плащаме на " Газпром ", само че продължаваме да плащаме и на съветски медиатори ", съобщи от своя страна депутатът Томислав Дончев. Тук значителното е, че с изключение на обслужването на съветските ползи, имаме и корупция, добави той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР