България спечели отборната титла на 38-о Европейското първенство по художествена

...
България спечели отборната титла на 38-о Европейското първенство по художествена
Коментари Харесай

България спечели отборната титла на Европейското първенство по художествена гимнастика в Израел

България завоюва отборната купа на 38-о Европейското състезание по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел). Тимът в състав Боряна Калейн, Стилияна Николова и отбор дами събра 333.150 точки, съобщи Българска телеграфна агенция.

На второ място е Италия с 325.600 точки, а на трето домакините от Израел с 324.300 точки, които през днешния ден взеха две трофеи

- в многобоя при ансамблите и при дамите посредством Даря Атаманов.

Така България към този момент има общо шест оценки досега от шампионата - два златни, два сребърни и два бронзови.

Българският отбор приключи на четвърто място в многобоя на шампионата. Вая Драганова, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Женина Трашлиева и Маргарита Василева събраха 64.150 точки, откакто получиха 34.650 на пет обръча и 29.500 на три ленти и две топки.

На пет обръча възпитаничките на Весела Димитров извършиха композицията си чисто и получиха оценка 34.650 точки.

Българките позволиха неточности на три ленти и две топки. Те изпуснаха апарат отвън терена и взеха аварийна топка, както и още няколко грешки, а съдиите им дадоха 29.500 точки.

Европейски първенец изненадващо стана тимът на Израел с 69.950 точки,

откакто домакините получиха извънредно високата оценка от 36.950 точки за съчетанието си с пет обръча. Любопитното е, че макар тази оценка те подадоха контестация, която беше отхвърлена.

На второ място остана Италия с 69.650 точки, а на трето Азербайджан с 65.400 точки. Италианките изостанаха на 0.300 от домакините, а всичко се реши в последното осъществяване в многобоя.

Българският отбор се класира за финалите и на двата уреда в неделя - с трети по мощ резултат на обръчи и пети за смесеното комбиниране. Общо 19 тима участваха в конкуренцията.

По-рано през днешния ден Калейн завоюва среброто в самостоятелния многобой, а Николова приключи на трето място.

Европейското състезание приключва на следващия ден с финалите на обособените уреди при дамите и при ансамблите, които стартират в 10:00 часа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР