България спечели домакинството на 68-о заседание на Световната организация по

...
България спечели домакинството на 68-о заседание на Световната организация по
Коментари Харесай

България спечели домакинство на 68-а сесия на Регионална комисия Европа на Световната организация по туризъм през 2023 г.

България завоюва семейството на 68-о съвещание на Световната организация по туризъм на Организация на обединените нации, което се възнамерява за 2023 година

Страната ни получи влиятелното предопределение по време на сесията на европейската секция на СОТ, която се организира в Ереван, Армения, сред 2 и 3 юни 2022 година Българското домакинство ще бъде отлична опция да се показват преимуществата на страната ни като целогодишна туристическа дестинация. На събитието в Ереван България беше представлявана от проф. Мариела Модева, заместник-министър на туризма.

В рамките на програмата тя имаше опция да организира срещи с Зураб Пололикашвили, общоприет секретар на СОТ, Сисиян Погосян, ръководител на Комисията по туризъм на Армения, Мехак Апресян, ръководител на Федерацията по туризъм на Армения, със София Захараки, заместник-министър на туризма на Гърция и сътрудници в бранша.

По време на срещата с генералния секретар на СОТ Зураб Пололикашвили заместник-министър Модева акцентира, че България остава самодеен член на СОТ, с упоритостта да развива необятно взаимоотношение с организацията в голям брой туристически начинания и планове. Домакинството на 68-о съвещание на РКЕ е огромно самопризнание и отговорност за страната ни, акцентира професор Модева. От своя страна Пололикашвили приветства страната ни и напъните, които Министерството на туризма поставя в поддръжка на туристическия бранш. Той добави, че чака съвещанието на РКЕ в България да докара до ползотворни хрумвания и решения, които да са от изгода на туризма в европейски мащаб.

Професор Модева насочи приветствия към ръководителя на Комисията по туризъм на Армения Сисиян Погосян за отличната организация на проявата в Ереван, и съобщи, че чака България и Армения да си взаимодействат интензивно в региона на туризма. Това може да включва маркетингови начинания, взаимно присъединяване на прояви, общи туристически артикули, осъвременяване на правната рамка в бранша. Погосян приветства направените оферти и съобщи, че България е значим сътрудник на Армения в организации като СОТ и ЧИС. С Мехак Апресян, ръководител на Федерацията по туризъм на Армения, заместник-министър Модева разиска опциите за съдействие сред частния туристически бранш на България и Армения, където е налице сериозен необработен капацитет.

Със заместник-министъра на туризма на Гърция София Захараки беше разисквано планирането на нова Съвместна стратегия за деяние в туризма сред България и Гърция, с небосвод от 2022 до 2024 година Двете страни имаме извънредно близки културни, религиозни, обществени сходства, акцентира професор Модева. Тя съобщи, че е значимо да бъдат създадени сполучливи трансгранични планове с Гърция в границите на новия програмен интервал 2021 – 2027. България е значима освен за Северна Гърция, това е главен наш пазар, съобщи от своя страна Захараки. Двете страни би трябвало да бъдем деен генератор на политики в туризма в Европейски Съюз, добави гръцкият заместник-министър, а професор Модева изцяло се причисли към тази позиция. В рамките на работната аудиенция в Ереван заместник-министър Модева организира среща с Н. Пр. Калин Анастасов, дипломат на България в Ереван. На нея бяха разисквани двустранните връзки сред България и Армения в политически и стопански проект. На срещата участваха и арменски туроператори, които обявиха, че все по-активно включват България в своите стратегии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР