България ще упражни правото си да блокира началото на преговорите

...
България ще упражни правото си да блокира началото на преговорите
Коментари Харесай

Каракачанов каза какво ще се случи с европейските перспективи на Скопие на 17 ноември

България ще упражни правото си да блокира началото на договарянията за участие на Република Северна Македония в Европейския съюз (ЕС) на 17 ноември, когато е планувана срещата на външните министри в Съюза.

Това разгласи в предаването „ Беновска пита “ вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

„ На срещата на външните министри България разгласи своето решение, че няма да даде своето единодушие за началото на договарянията за участие на Република Северна Македония в Европейския съюз “, сподели министърът на защитата, допълвайки, че Скопие не е направила и крачка в посока доближаване на позициите по противоречивите въпроси със София.

Каракачанов сподели още, че е склонен, че за няколко месеца не може да се свърши цялата работа, която бе избрана за извършване още преди повече от три години, когато бе подписан Договорът за добросъседство.

Според него, и към днешна дата в районен съд Македония се води откровена антибългарска политика, възпитаваща потомство след потомство младежи в ненавист към българския народ.

„ И през днешния ден кметът на град Скопие, който е от партията на господин Заев, прави един тур по историческите стъпки на Йосиф Броз Тито “, сподели Красимир Каракачанов, отговаряйки задочно на Зоран Заев и обкръжението му, които настояват, че България изпраща македонците в обятията на Белград и Москва, блокирайки договарянията им за участие в Европейски Съюз.

Според него, политическият хайлайф в страната продължава самичък да изповядва сходни политики, отдалечаващи го от европейската общественост.

По отношение на противоречивия въпрос с детските надбавки, Каракачанов дефинира като глупава концепцията на част от депутатите от ГЕРБ за опълчване на фамилиите, децата, медиците и служителите на реда.

Той разгласи, че Вътрешна македонска революционна организация ще застане изрично на позицията, че всички деца заслужават помощ, тъй като в противоположен случай още веднъж ще се подтикват „ циганските малцинства, а не работещите фамилии, които заплащат налози “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР