България ще участва в музикалния конкурс Евровизия“ през 2022 г.

...
България ще участва в музикалния конкурс Евровизия“ през 2022 г.
Коментари Харесай

„Intention” – песента, която ще представи България на „Евровизия“

България ще взе участие в музикалния конкурс „ Евровизия “ през 2022 година с рок ария. Тя е на британски и носи името Intention. Изпълнява я групата Intelligent Music Project отпред с чилиеца Рони Ромеро, който е и актуалният вокалист на именитата рок група Rainbow, която трябваше да откри нов реализатор след гибелта на Рони Джеймс Дио през 2010 година
               

Друго познато лице в групата е Славин Славчев, победител в Х Factor от 2014 година На барабаните пък е Стоян Янкулов – Стунджи, за който сцената на Евровизия не е нова – в дует с Елица те извоюваха пето място на България от финалите на надпреварата през 2007 година Те представяха България и през 2013 година с песента си „ Само първенци “, само че не съумяха да се класират за финала. В Intelligent Music Project влиза още китаристът Бисер Иванов, който години наред работи с а през 2013 година Ищар го предложения да взе участие в клипа й към песента Get Loud. Съставът на бандата включва и басиста Димитър Сираков, както и Иво Стефанов, който свири на клавирни принадлежности.



Създател на групата е доктор Милен Врабевски, който е и продуцент, и създател на на текста и към песента Intention. Врабевски е ръководител на фондация „ Българска памет “. „ Intention слага въпроса за персоналната вътрешна битка на всеки един от нас с остарелите модели за религия и държание, които ни дърпат обратно. Намирането на верния път е борба, даже война със самите себе си. За победа на положителното е нужно съществено желание! ”, споделя Врабевски.

Песента има типично рок звучене, въпреки да й липсва присъщия за стила прочувствен заряд. Тя е измежду първите песни, показани от новата Евровизия. Тя ще се организира през месец май в Торино, Италия, откакто през 2021 година италианската рок група „ Монескин “ победи в конкуренцията. Вероятно точно това е дало вяра на Intelligent Music Project, че още веднъж рок група може да победи в Евровизия.



Най-тежкото звучене, което сме чули в границите на формата, пристигна от финландската хард рок група “Лорди “. Тя спечели Евровизия през 2006 година с песента Hard Rock Hallelujah и стана първата финландска тайфа, както и първата рок продукция в историята, сграбчили първото място. 


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР