България ще участва само с трима състезатели (двама мъже и

...
България ще участва само с трима състезатели (двама мъже и
Коментари Харесай

България ще участва с трима състезатели на СП по спортна гимнастика

България ще взе участие единствено с трима състезатели (двама мъже и една жена) на международното състезание по спортна гимнастика, което ще се организира в Доха (Катар) от 25 октомври до 3 ноември. Това разгласи президентът на БФГимнастика Красимир Дунев на конференция. "Предвид представянето на дамите на европейското състезание в Глазгоу, многото травми и финансови аргументи, взехме решение да участваме на международния шампионат единствено с трима гимнастици ", съобщи Дунев.

На континенталния шампионат в Глазгоу при започване на август България реализира голям триумф, откакто Димитър Димитров влезе на финала на прескок и зае седмо място. "Наистина нямахме доста надпревари от интернационален темперамент тази година, само че участвахме на две Световни купи и взехме медали. На европейското състезание седмото място на Димитър Димитров е огромен триумф. Той имаше малшанс, че не се класира на по-предно място. Уредът, на който ние залагахме обаче, беше земна гимнастика. Всички съдии го чакаха и при грешката му го наказаха съществено, по тази причина той не влезе на край ", сподели още Дунев.

Той благодари на министър Кралев за отпуснатите средства за подготовка от началото на година. Шестима мъже се приготвят за шампионата на планетата - Димитър Димитров,трениращият в Съединени американски щати Йордан Александров, който ще дойде на 10 октомври в София, Димитър Бърдарски, Светослав Ангелов и братята Христос и Исус Маринови. "Като цяло съм удовлетворен от себе си. Целта ми е да не спирам да работя. Всички в залата упражняваме многобой, само че аз съм най-силен на халки ", сподели Христос Маринов.

Големи очаквания се разпореждаха и на Дейвид Хъдълстоун, който обаче се контузи малко преди шампионата на Европа. По време на надпреварата пък различен български гимнастик Мартин Мишев е бил диагностициран с диабет.

"Такова знамение видях за пръв път в кариерата си. Мартин се съсухри внезапно, смъкна 4 кг, отпадна доста и го стопирах от подготовка. Заведохме го при доктора на надпреварата и се оказа, че има равнище на захарта в кръвта 24 при норма 5-7. Откриха му диабет, вид 1, незабавно го одобриха в болничното заведение и го сложиха на системи. Лекарите му дадоха инсулин и му обясниха по какъв начин да се следи. Сега, популярност Богу, към този момент е добре и е в залата ", описа националният селекционер Танкушев.

Димитър Димитров съобщи, че "Европейското състезание беше един урок за мен. Сега желая да се надграждам, ще се постарая доста. Искам да създадат един нов прескок за международното състезание и да увелича началната си базова оценка на земна гимнастика ", сподели състезателят. Дейвид Хъдълстоун сега е болен, а също така се възвръща от раздран мускул на бицепса на ръката.

"Да не кажа огромна дума, само че Дейвид можеше да се класира съвсем на всеки край при младежите на европейското състезание. В момента е в залата, тренира, само че не на цялостни обороти. От идната година той ще се състезава при мъжете ", разяснява президентът на БФГимнастика.

Американката с български корени Лени Медсън е изявила предпочитание да се състезава за националния тим на България, разгласи още Красимир Дунев. 17-годишната Медсън е с двойно поданство, с майка българка и татко американец. Тя е родена в Германия през 2001 година. В момента тренира в центъра на именития Бела Кароли с китайска наставничка, която е работила с националките на Съединени американски щати.

"Гледали сме осъществявания на Лени единствено на видео. Очакваме я на 10 октомври в залата на "Раковски " дружно с нейната треньорка ", добави Дунев. Останалите българки, които се готвят за шампионата са Памела Георгиева, Грета Банишка, Елизабт Василева, Десислава Тодорова, както и Йоана Янкова, която живее и тренира в Англия. Българският тим ще пътува за международното състезание в Доха на 19 октомври.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР