България ще участва с трима мъже и две жени на

...
България ще участва с трима мъже и две жени на
Коментари Харесай

Варненец на световното по щанги в Анахайм

България ще взе участие с трима мъже и две дами на започващото във вторник Световно състезание по повдигане на тежести, оповестява www.wfbulgaria.com. Сред тях е варненецът Владимир Урумов, който е играч на " Черно море ". Шампионатът е в Анахайм, Съединени американски щати от 28 ноември до 5 декември и ще бъде в същата зала, в която през 1984 година се състоя шампионатът по щанги от Олимпийските игри в Лос Анжелис. И тогава половината свят не взе участие, само че заради протест на Източния блок, отпред със Съветския съюз. Сега също редица от водещите в този спорт пропущат шампионата поради допинг санкции и цялостна бъркотия към повторни проби години по-късно.

България обаче е измежду участниците и има своите шансове. „ Не желая да нагнетяваме авансово напрежение измежду нашите състезатели. Проведохме добра подготовка, нека няма травми и нека всеки съумее да даде максимума тъкмо когато би трябвало. Искам още веднъж да благодаря на персоналните треньорите и наставниците по места, като упорствам да изпишете имената им, тъй като те правят апостолска активност по центровете, “ съобщи преди заминаването старши треньорът Иван Иванов.

Ето и кои ще показват България на Световното в Анахайм:

ЖЕНИ:
48 кг Даниела Пандова (от Сливен, треньор Севдалин Минчев)
63 кг Галя Шатова (Карлово, треньор Иван Мухов)

МЪЖЕ:
62 кг Владимир Урумов (Черно море Варна, тр. Живко Томов)
94 кг Георги Шиков Марица (Пловдив, тр. Борислав Налбантов)
105 кг Васил Господинов (Асеновград, тр. Лъчезар Кишкилов)

Българите отпътуват в събота, 25 ноември с полет през Истанбул. На шампионата в Анахайм ще вземат участие 213 мъже и 159 дами. Часовата разлика със София е 10 ч., така че надпреварите са след среднощ или рано заран българско време. /www.wfbulgaria.com
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР