България ще се присъедини към общата инициатива на НАТО за

...
България ще се присъедини към общата инициатива на НАТО за
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: България ще се присъедини към общата инициатива на НАТО за производство на 155 мм снаряди

България ще се причисли към общата самодейност на НАТО за произвеждане на 155 мм снаряди. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев на брифинг в постройката на Министерството на защитата, съобщи кореспондент на " Фокус ".
 
" Министерският съвет работи по въпроса за присъединение към самодейността за произвеждане на 155 мм снаряди. Това е извънредно значимо, тъй като армията има проекти да минава към този Натовски стандарт на артилерия. Това ще способства за това нашата отбранителна промишленост да резервира своята висока конкурентност на дребни и леко муниции ", сподели още той.
 
" Имаме две решения на Министерски съвет. Както в първия случай, по този начин и в този момент, описът е конфиденциален. Няма авиация в това, което даваме, а също няма и тежка бронетанкова техника ", съобщи министърът. 
 
" В  решението на Народно събрание няма ограничаване за траншовете помощ за Украйна. Войната продължава. Украйна се нуждае от интернационална поддръжка. Без нея не е известно какво ще стане. Във формата Ramstein има ясно схващане за това какво значи поддръжката ", сподели още министър Тагарев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР