България ще продължи усилията на Естонското председателство да изведе темата

...
България ще продължи усилията на Естонското председателство да изведе темата
Коментари Харесай

Общата индустриална стратегия ще бъде водеща тема по време на европредседателството

България ще продължи напъните на Естонското председателство да изведе тематиката за Общата индустриална тактика, като водеща в границите на неофициалния Съвет по конкурентоспособност в София. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на откриването на бизнес конгрес на тематика „ Предизвикателства и благоприятни условия пред бизнеса по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз “.

По време на форума Караниколов акцентира, че идното българско председателство е опция страната ни да даде своя принос при образуване на политиките и формулиране на общи дълготрайни и краткосрочни цели за развиване на Единния пазар, европейската промишленост и постигането на резистентен и образован напредък в Европейски Съюз. „ Пред нас стои задачата да реализираме баланс сред ползите на другите страни в съюза и условия за синергия сред инструментите, ориентирани към резистентен стопански напредък, обезпечаване на претовареност, възстановяване на достъпа до финансиране за МСП и въвеждане на нововъведения в предприятията “, добави още той.

Министърът посочи, че от особена значимост за развиването и разрастването на конкурентоспособни предприятия в Европейски Съюз е провеждането на политика на задълбочаване на Единния пазар и възстановяване на бизнес средата за дребните и междинните предприятия. „ От значително значение за конкурентоспособността на Европейски Съюз е основаване на благоприятни условия за ускорено въвеждане на цифрови технологии и нововъведения в производството и ръководството на предприятията. Европейски Съюз има висок човешки и софтуерен капацитет за развиване на цифрови технологии и създаване на съответната инфраструктура, даваща опция за сполучливото им използване “, сподели още Емил Караниколов.

Той акцентира, че е належащо да влагаме в развиването на уменията и повишение на квалификацията на работната мощ за пълноценно потребление на опциите, които дават цифровите технологии.

Министър Караниколов осведоми участниците в конференцията, че по време на българското председателство Министерството на стопанската система ще организира конференция по предприемачество, на която ще бъдат показани положителни практики и сполучливи започващи предприятия. Той моли към представителите на бизнеса да вземат участие интензивно в конференции, неофициални препоръки и събития и да се показват пред европейските ни сътрудници в най-хубава светлина.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР