България ще премери сили с Кипър в приятелски мач тази

...
България ще премери сили с Кипър в приятелски мач тази
Коментари Харесай

България се изправя срещу Кипър, за да продължи победния си ход

България ще премери сили с Кипър в другарски мач довечера от 20:00 часа в град Ларнака. В предходните си две срещи " лъвовете " надвиха над Гибралтар и Северна Македония, откогато сърбинът Младен Кръстаич застана отпред на тима. С днешния мач съставът стартира подготовка за европейските квалификации през март, когато първият конкурент е Черна Гора. В неделя националите ще изиграят втора контрола с Люксембург директно преди началото на Мондиал 2022.



Кипърците се намират в неприятна форма, защото в шампионата Лига на наците приключиха на последно място, записвайки едвам един триумф против Гърция, а в последния си дуел претърпяха тежко проваляне от Косово с 1:5. България и Кипър са се изправяли един против различен цели 11 пъти в публични срещи, като националите ни имат девет победи, едно тъждество и едно проваляне.

На вчерашната пресконференция Кръстаич съобщи, че желае съществено отношение от неговите ученици, макар че не е формален конфликт. От първичния лист поради травми отпаднаха Виктор Попов, Илиян Стефанов и Доминик Янков. Нападателят пък Мартин Минчев не получи позволения от клуба си Спарта (Прага) да бъде част от отбора.

Селекционерът на Кипър Тимур Кецбая също има кадрови проблеми и акцентира, че подхожда отговорно по отношение на България и се надява спарингът да бъде завладяващ.
 Кръстаич от Ларнака: Казах на футболистите да играят с сила и сърце за родината си
Кръстаич от Ларнака: Казах на футболистите да играят с сила и сърце за родината си

" Антов вярно сподели това не е тъкмо другарски мач "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР