България ще предостави хуманитарна помощ за Украйна в размер на

...
България ще предостави хуманитарна помощ за Украйна в размер на
Коментари Харесай

България предоставя нова хуманитарна помощ за Украйна

България ще даде филантропична помощ за Украйна в размер на 234 700 лв., която да подкрепи страната за посрещането на най-належащите филантропични потребности в изискванията на наближаващия зимен сезон и засилени офанзиви против сериозна инфраструктура. Това реши държавното управление на днешното си съвещание, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Финансирането ще бъде обезпечено от средства по бюджета на Министерството на външните работи, предопределени за развиване и филантропична помощ.

Предвид тежката филантропична конюнктура в Украйна, която в допълнение се усложнява от настъпващия зимен интервал, страната ще продължи да бъде част от напъните на Европейския съюз и интернационалната общественост за решение на спора и за облекчение на страданията и подкрепяне на гражданското население в страната, показват от държавната пресслужба.

Хуманитарната помощ ще бъде разпределена към Хуманитарния фонд за Украйна на Бюрото на Организация на обединените нации на съгласуване на филантропичните действия (ОСНА), в размер на 156 467 лв., както и към Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН), в размер на 78 233 лв..

На днешното съвещание Министерският съвет утвърди също 97 792 лв. филантропична помощ за присъединяване на България в районната самодейност на Екип Европа в поддръжка на афганистанските бежанци в Ислямска република Иран.

Финансирането ще бъде обезпечено от средства по бюджета на Министерството на външните работи, предопределени за развиване и филантропична помощ и предоставено като доброволна целева вноска към Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) за осъществяване на план „ Подкрепа за афганистанските бежанци в Ислямска република Иран посредством даване на усъвършенствани здравни грижи и обучение “.

Предоставянето на непринуден принос ще обезпечи достъп до просветителни и здравни услуги на афганистански бежанци в Ислямска република Иран, която остава 10-ата по величина приемаща страна на бежанци в света.

Предоставянето на непринуден принос ще бъде израз на поредната поддръжка на България за дейностите и стратегиите на ВКБООН и ще подхожда на националните външнополитически цели на страната ни, в това число понижаване на риска от миграционен напън и битка с първопричините на незаконната миграция, която визира нашата страна и Европа като цяло.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР