България ще настоява за промени в европейското законодателство срещу двойния

...
България ще настоява за промени в европейското законодателство срещу двойния
Коментари Харесай

Държавата срещу двойния стандарт на храни и напитки

България ще упорства за промени в европейското законодателство против двойния стандарт на храни и питиета в страните от Източна и Западна Европа. Това стана ясно на полемика в Народното събрание, на която омбудсманът Мая Манолова, земеделският министър Румен Порожанов и евродедепутати подписаха декларация до всички европейски институции, в която приканват за ограничения в отбрана на потребителите в Европейския съюз.


Омбудсманът Мая Манолова, която е основател на полемиката, ще подаде и петиция в Европейския парламент, с която да покаже, че българските жители не одобряват двойни стандарти на питателните артикули и е неприемливо да употребяват храни освен с по-лошо качество, само че и на по-висока цена.
Мая Манолова - омбудсман на Република България: Потребителско изследване сподели, че в действителност има хранителни артикули, включително детски, при които предлагането им в София е с друго качество и съставки и със доста по-висока цена. Концентрирали сме се главно върху детските храни, да вземем за пример... Този детски сок, който е с идентични съставки като този в Берлин, само че със 147% по-висока цена. Румен Поражанов - министър на земеделието, храните и горите: Трудно бихме могли с наши законодателни ограничения и начинания да наложим регулация в качеството на храните или режим. Очакваме самодейността да прерасне в нормативен ангажимент на Европейска комисия, тъй че всички производители за Европейския пазар да са наясно, че един артикул би трябвало да е с едно качество. Дори и другите разновидности от него да са с едно и също качество.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР