България ще настоява предложенията по пакет Мобилност отново да бъдат

...
България ще настоява предложенията по пакет Мобилност отново да бъдат
Коментари Харесай

България ще настоява пакет Мобилност да бъде разгледан на първо четене в ЕП

България ще упорства предложенията по пакет Мобилност още веднъж да бъдат прегледани на първо четене в Европейския парламент. Това сподели министърът на превоза Росен Желязков след среща с българските евродепутати и представители на превозвачите. На диалога е реализиран консенсус да продължи отбраната на ползите на транспортния отрасъл у нас.

Транспортният министър и евродепутатите са оптимисти, че могат да извоюват по-добри условия за превозвачите. В края на юли е поискана среща с новото управление на Европарламента и на транспортната комисия, в случай че към този момент има определени такива.
Росен Желязков - министър на превоза: Имаме задоволително време да създадем съответните оценки и да убедим както комисията, по този начин и съвета, и Народното събрание за нуждата от уравновесени текстове.
Според Андрей Новаков от ГЕРБ, процедурата по пакет " Мобилност " може да се рестартира. Евродепутати от разнообразни партии и през днешния ден заявиха, че стоят зад настояванията на превозвачите.

Андрей Новаков - ГЕРБ: Това ще бъде национална задача, да пазиме ползите на водачите. Оказа се, че сме били прави да желаеме отсрочване на пакет " Мобилност " за идващия мандат, тъй като две трети от тези, които внесоха пакета не са в новия Европейски парламент. Това значи нови хора, с които можем да беседваме и да реализираме повече, в сравнение с със старите.Петър Витанов - Българска социалистическа партия: Смятам, че успяхме да намерим общи пресечни точки и чакам с неспокойствие да заработим дружно. Илхан Кючук - Движение за права и свободи: Представителите на Движение за права и свободи постоянно са защитавали справедливите претенции на българския транспортен бизнес.
На триумф се надява и транспортният отрасъл.

Йордан Арабаджиев - Съюз на интернационалните превозвачи: Беше значимо да чуем, че се продължава работата по националния интерес на България.
България ще търси поддръжката и на други страни, и подпомагане от финландското председателство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР