България ще има състезател в професионалната лига по американски футбол

...
България ще има състезател в професионалната лига по американски футбол
Коментари Харесай

Българин в профилигата по американски футбол до 2022 година

България ще има играч в професионалната лига по американски футбол най-късно до 2022 година Така ще ни остане само бейзболът, в който да не сме имали представител от четирите най-големи спорта оттатък океана.

Георги Глушков покори НБА, а роденият в Русе Александър Георгиев проби в НХЛ.

В момента всички колежи от топ 10 в Съединени американски щати оферират стипендия на Давид Давидков, който е считан за един от най-големите гении в спорта. Той към този момент е направил визити в някои от тях, като е бил даже в " Нотр Дам ", който е фамозен като най-хубавата футболна стратегия. " Бойните ирландци " дават най-вече футболисти в НФЛ, като съвсем нямат играч, който да не е пробил при експертите. Давид обаче още не е направил избора си къде ще играе, откакто завърши гимназия.

Разбира се, всички желаят българина на цялостна футболна стипенция, която се дава само на най-хубавите. Според всички предвиждания той ще бъде определен в драфта на Националната футболна лига или в третия кръг през 2021 година или във втория през 2022 година

Момчето е 198 см и тежи 120 кг. Играе на позиция в нападението на тима си, като неговата задача е да пази куотърбека. Тя е една от най-важните позиции в американския футбол, тъй като би трябвало да се обезпечи време на този, който мята топката, да откри собствен съотборник в предни позиции. Точно там играят найсериозните и големи футболисти.

Давид е наследник на някогашния национал по хокей на лед Емил Давидков, който емигрира в Съединени американски щати през 90-те години на предишния век.

" Заради това, несъмнено, първият ми спорт бе този на баща. След това пробвах и битката. Но в четвърти клас пробвах американския футбол и от този миг нямам желание да променям спорта ", изяснява Давид.

Малко е пробвал даже и ръгбито, само че в този момент е предан напълно на американския футбол.

" Никога не съм имал момче, което на въпроса какви са фантазиите му, дава отговор ясно и твърдо - да играя в НФЛ и да осигуря родителите си ", споделя треньорът му в гимназията Брайън Дол.

" Той е неповторимо дете и водач, какъвто съм нямал през целия си престой тук, в случай че би трябвало да съм изцяло почтен. Всичко се върти към него ", добавя наставникът. В момента Давидков е №2 в целия щат Мичиган съгласно последните ранглисти на гениите. Семейството живее в градчето Винетка, което се намира единствено на 26 километра от центъра на Чикаго. Там има голямо количество българи поради положителните наеми и близостта до огромния град.
 Пловдивските вълци: Нашата задача е да разпространяваме американския футбол, този спорт има почва у нас!
Пловдивските вълци: Нашата задача е да разпространяваме американския футбол, този спорт има почва у нас!

" Много е значимо хората към теб да имат почит и да са сигурни, че ги водиш в вярната посока "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР