България ще има представители в първите турнири по фигурно пързаляне

...
България ще има представители в първите турнири по фигурно пързаляне
Коментари Харесай

България с представители в първите турнири по фигурно пързаляне за юноши от веригата Grand Prix,



България ще има представители в първите шампионати по фигурно пързаляне от веригата Grand Prix за юноши и девойки.

Стартът на надпреварите е на следващия ден - 18 август с формалните тренировки във френския град Куршевел. За конкуренцията там е декларирана Мария Левушкина от клуб " Денкова - Стависки ". Турнирът при девойките стартира в четвъртък - 19 август в 16 часа. За присъединяване са записани 23 девойки от 20 страни.

Всъщност френският град е хазаин и на втория от общо 7 кръга шампионати от веригата ISU Junior Grand Prix, тъй като Канада се отхвърли от семейството си поради пандемията.

Второто съревнование в Куршевел е от 25 до 28 август и за него измежду декларираните девойки е и надарената 13-годишна Киара Христова от клуб " Денкова - Стависки ". Дебютантката ни ще е в конкуренцията на 21 девойки от 19 народи.

Двата кръга в Куршевел ще минат без участници от Русия поради рестриктивните мерки за пътешестване поради COVID-19. Япония отхвърли да изпрати свои фигуристи заради същите аргументи на първите три кръга.

Третият е в словашкия град Кошице от 1 до 4 септември и там на леда би трябвало да излязат Мария Левушкина при девойките и Филип Каймакчиев при юношите. Историята на 17-годишния Филип е извънредно любопитна. Той стартира да тренира фигурно пързаляне едвам преди към 4 години, само че напредва бързо. В голямата си упоритост разчита на майка си Ирена Каймакчиева, която е негов персонален треньор.

Наградният фонд в ISU Junior Grand Prix е $22 500 за шампионатите, в които има и спортни двойки, и $15 750 за тези с конкуренция при юноши, девойки и танцови дуети.

Победителите получават по $2000 (индивидуално) и $3000 при двойките. Премиите за второ място са надлежно $1500 и $2250, а за трето $1000 и $1500.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР