България ще има ляволиберален център, който ще доминира над останалите

...
България ще има ляволиберален център, който ще доминира над останалите
Коментари Харесай

Вацев: България ще има ляволиберален център, който ще доминира над останалите политически сили

" България ще има ляволиберален център, който ще господства над останалите българските политически сили. За това може да бъде поздравено американското посолство, тъй като то от дълго време желае България да има ляволиберално държавно управление и го реализира с елементарна и добре замислена интелектуално-политическа скица ".  Това сподели пред БНР анализаторът Валентин Вацев. 

Валентин Вацев. Снимка: Ани Петрова, БНР

 

Според него трите съществени задания пред новото държавно управление са приемане на Истанбулската спогодба, България да престане да пречи на РСМ към Европейския съюз и включване на страната в подготовката на нов карибски кризис в Черноморието - основаване на нови американски военни бази. 

 

" Хоризонтът на това държавно управление ще е не повече от година. Тези хора имат да изпълнят три задания, които се вземат решение относително бързо, по-късно може да се разчита на агитация, на пропаганда, на задгранична помощ ". 

 

В предаването " 12+3 " Вацев разяснява проблемите в Българска социалистическа партия и в ГЕРБ: 

 

" Българска социалистическа партия има не лидерско-управленски проблем, а проблем с идейно-политическата си идентификация. ГЕРБ не е правена като партия, която да живее в съпротива. Българска социалистическа партия може да живее умерено в съпротива, само че ГЕРБ е замислена като любимец на новата българска история, като мощ, която в никакъв случай няма да мине през опозиционен интервал. ГЕРБ са другари на всяка власт ". 

 

По думите му протестните партии остават в 2020 година, ДБ са в крах. 

 

Анализаторът подчерта недоверието на обществото към личната му политика - двама на всеки трима българи са се отказали да се занимават с политика, а " това е най-големият проблем на България ":  

 

" България е отвратена от досегашните си три десетилетни политически опити. Лошото е, че не се виждат филизите на новата политическа просвета. Страшният резултат на тези избори е, че когато изборната интензивност падне под 1/3, резултатите са инцидентни, всичко това, което виждаме, е игра на призраци в тъмна нощ. Тези политически структури нямат политическа представителност... България върви по своя политически път, който е покрай последния знак, че пътят е затворен ". 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР