България ще има достатъчно количества синьо гориво за отоплителния сезон.

...
България ще има достатъчно количества синьо гориво за отоплителния сезон.
Коментари Харесай

Страхотни новини за цената на газа през ноември


България ще има задоволително количества синьо гориво за отоплителния сезон. Това увери изпълнителният шеф на “Булгаргаз ” Деница Златева  Деница Златева Деница Златева е длъжностен заместител министър-председател по подготовката на българското в изявление по телевизия Bulgaria on air.

Те ще бъдат обезпечени посредством оповестените търговете за полутечен природен газ, както и посредством доставките на тръбен от Азербайджан. Според нея се чака и цената на природния газ да е по-ниска за ноември. През октомври тя към този момент бе понижена с няколко %.

В момента текат процедури за оценка на резултатите от първия от серията търгове, оповестени от " Булгаргаз " за полутечен природен газ. В него са взели участие 8 компании. " Тези конкурентни и открити процедури ще доведат до добра цена както за бизнеса, по този начин и за потребителите. За едни цена, които към днешна дата ще бъде сензитивно по-ниска от октомврийската ", уточни Деница Златева  Деница Златева Деница Златева е длъжностен заместител министър-председател по подготовката на българското.

Отстъпките, препоръчани от фирмите, участващи в търга, са в пъти по-големи от тези, които страната е употребила до момента, уточни Златева.

По-ниските ценови нива се чака да бъдат реализирани и посредством азерския тръбен газ, доставян през интерконектора, който проработи от 1 октомври. " За ноември количествата, които се оферират са съвсем 5 пъти повече, в сравнение с ние търсим ", посочи Златева.

Въпреки сигурността на бъдещите доставки на природен газ от други източници, " Булгаргаз " продължава да се пробва да възвърне договарянията с съветската компания " Газпром ". Все още не е ясно дали ще се стигне до арбитражно дело против газовия колос поради неизпълнените доставки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР