България ще бъде представена от шестима състезатели в индивидуалната дисциплина

...
България ще бъде представена от шестима състезатели в индивидуалната дисциплина
Коментари Харесай

България с шестима състезатели на Световната купа по скокове на батут в Португалия

България ще бъде показана от шестима състезатели в самостоятелната дисциплинираност " Батут " на Световната купа, която ще се организира на 7 и 8 юли в Португалия. Ръководството на федерацията ни гласоподава доверие на Христина Пенева, Диана Сарафова и Кристина Стамова при дамите и на Мариян Михалев, Максим Ангелов и Мартин Димитров при мъжете. Надпреварата е първата от петте надпревари, които са подготовка за олимпийските игри в Париж следващата година.

„ От този олимпийски цикъл има смяна в разпоредбите на международната федерация за спечелването на олимпийските квоти. Това дава по-голям късмет за нашите спортисти и за тези от другите страни, които са по - дребни, както нас, да имат по- огромен късмет за продобиване на квота. Тазгодишното международно състезание дефинира първите 8 квоти, само че единствено по една квота за страна. Следващите квоти ще се дефинират от три международни купи, които ще се проведат през тази година – първата в Португалия, втората ще е през август месец в Палм Бийч, Съединени американски щати и третата, за благополучие ще бъде във Варна през октомври. Другата година има още две международни купи, които ще бъдат олимпийска подготовка. На базата на тези пет Световни купи ще се взимат 3 най- положителни достижения и тогава окончателното ще се реши, кой ще завоюва квотите. Континенталните шампионати също са квалификации, само че нормално европейския шампионат не е подготовка, защото преди този момент европейските страни са взели визи от другите две квалификации “, изясни Мариела Стойчева - общоприет секретар на БФ Скокове на батут и е член на Търговска колегия по скокове на батут към Международната федерация по гимнастика.

Към момента за международната купа във Варна през октомври поръчки за присъединяване са подали състезатели от 35 страни. Плановете са България да бъде показана от 4 дами самостоятелно и два синхрона, а при мъжете от един синхрон и 3 самостоятелни спортисти.
Христина Пенева и Мариян Михалев завоюваха по две трофеи във финалите на държавното първенствоза всички възрастови групи, което се организира в Сливен и в Ямбол.

На двоен минибатут спечелили при мъжете и при дамите са надлежно Алекс Михалев (Сини камъни 2008, Сливен) и София Георгиева (Акро-Арт, Габрово).

Отборно в скоковете на батут и на двоен мини батут първенец е Акро-Арт (Габрово), а на пътека първото място зае Сини камъни 2008 (Сливен).

Президентът на Българската федерация Стоян Димитров пък заяви, че до една-две седмици се чака да завърши ремонта на залата по скокове на батут в Русе.

„ Ние завършваме ремонта там, за който от Министерството на младежта и спорта по време на Радостин Василев бяха отпуснати близо половин милион лв.. Това ще бъде нашата национална база. Ще я обзаведем с нови уреди. Имаме поддръжката на кмета на Русе господин Милков. Там нещата са решени. Що се отнася до залата в Ямбол - там също се работи съществено под управлението на Енчо Керязов, който е заместител кмет и е член на нашия директорски съвет. Там има определен реализатор, остава единствено обезпечаването на средствата. Доколкото знам, министерството е възнамерявало пари и за тази зала. Очакваме новото управление да поддържа този план. Тази зала също ще е наша национална база, тъй като плана е с огромна височина, над 10 метра, а това ще бъде задоволително за най - положителните ни спортисти да се приготвят за огромните надпревари “, съобщи Димитров.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР