България ще бъде представена от осем плувци на световното първенство

...
България ще бъде представена от осем плувци на световното първенство
Коментари Харесай

Плувците ни разкриха какви цели са си постави за световното първенство в Доха

България ще бъде показана от осем плувци на международното състезание в Доха (Катар). Целите пред нашите състезатели са покриване на олимпийските нормативи при самостоятелните дисциплини и щафетите. Плувците ни ще взе участие и в три старта в отборните съревнования.

За първи път в историята международно състезание ще бъде извършено в олимпийска година. Първата насочна точка за плувния хайлайф преди игрите в Париж е Доха. Последната сесия ще е единствено 160 дни преди началото на олимпийския плувен шампионат във Франция. В басейна скачат и осем българи - Габриела Георгиева, Петър Мицин, Йосиф Миладинов, Любимир Епитропов, Тонислав Събев, Калоян Левтеров, Калоян Братанов и Йордан Янчев.

" Остават ни броени дни до международното състезание и всички сме доста въодушевени. Едната цел, която желая да се трансформира в действителност е да бъда от голямо значение за щафетата, тъй като там желая да оказа помощ на моите съотборници да реализираме олимпийски норматив. Искам и да се показва на чудесно равнище в самостоятелните дисциплини ", показа Мицин пред камерата на Българска национална телевизия.

Родните очаквания са свързани с извоюване на още няколко олимпийски квоти за най-големия състезателен конгрес това лято. До момента такива имат единствено Мицин и Миладинов.

Състезателите ни се събират в София за последни занимания, след което в сряда ще се насочат за Катар. От няколко месеца централизирано с тима се приготвят и живеещите в Съединени американски щати Тонислав Събев, Калоян Левтеров.

" Трето или четвърто международно към този момент имаме наш тим, който е натрупал опит в огромните надпревари, което е много хубаво, тъй като това напрежение няма да ни се отрази. Надявам се просто всички да останат спокойни и да имат вяра в себе си ", показа Левтеров.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР