България ще бъде представена като инвестиционна дестинация в Бавария. За

...
България ще бъде представена като инвестиционна дестинация в Бавария. За
Коментари Харесай

България ще бъде представена като инвестиционна дестинация в Бавария

България ще бъде показана като капиталова дестинация в Бавария. За това се договориха заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев и държавният министър на стопанската система, енергетиката и технологиите на провинция Бавария Ханс Йозеф Пширер, оповестиха от Министерството на стопанската система.

Предстои да бъдат детайлизирани съответни области, които ще съставляват интерес за двете страни и ще бъде проведен конгрес в немската провинция, на който да се открият и повече директни контакти сред представителите на частния бранш от България и Германия.

„ Редица баварски компании към този момент работят в страната ни, само че за нас ще бъде доста скъпо, в случай че организираме събитие в Бавария за показване на опциите за вложения в България “, уточни зам.-министър Манолев. По думите му е значимо да се основават и предпоставки повече български компании да разкриват свои представителства в Бавария. Министър Пширер се ангажира да се продължи работа по тези начинания и акцентира, че немските компании не гледат на България като следващ пазар за техните артикули, а като място за дълготрайни вложения.

Повече от 900 баварски компании развиват активност в страната ни. Сред тях има интернационално опериращи софтуерни концерни, водещи автомобилни производители, банкови и застрахователни институции, както и доста дребни и междинни компании от разнообразни браншове на стопанската система, стана ясно по време на срещата.

Задълбочаване на партньорството в региона на стартъпите, бе друга съществена тематика на диалога. Сред предпочитаните сфери, в които страните ще обменят експертиза и положителни практики е и дигитализацията. „ Считаме, че не е оправдано всяка страна да създава независима тактика за дигитализиране на стопанската система – това е сфера, в която би трябвало да обменяме опит и да си партнираме в границите на Европейския съюз “, акцентира Александър Манолев. Министър Пширер показа платформите, по които работи баварското държавно управление и акцентира, че автомобилостроенето е една от сферите, в която се чакат най-големи промени през идващите години.

От българска страна в срещата взеха присъединяване представители на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия, Българска организация за вложения, Асоциация на започващите предприятия в България и други Делегацията, която управлява министър Пширер включва народни представители, бизнес организации и компании, панаири и други

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР