България ще бъде домакин на кръг от волейболната Лига на

...
България ще бъде домакин на кръг от волейболната Лига на
Коментари Харесай

Волейболната Лига на нациите пристига в София през 2022 г.

България ще бъде хазаин на кръг от волейболната Лига на нациите през 2022 година, заяви интернационалната федерация (FIVB). Страната ни ще провежда минитурнир във втората седмица на комерсиалната световна конкуренция в София от 21 до 26 юни.

В зала " Арена Армеец " ще гостуват отборите на Бразилия, Полша, Съединени американски щати, Сърбия, Канада, Иран и Австралия, като " трикольорите " ще играят против три от тях. В откриващата седмица (7-12 юни) нашите национали ще са в канадската столица Отава дружно с домакините, Аржентина, Полша, Италия, Франция, Германия и Сърбия. Във финалната трета седмица от груповата фаза (5-10 юли) " лъвовете " ще играят в Кемерово (Рус) с три отбора всред Русия, Италия, Полша, Иран, Словения, Нидерландия и Сърбия.

В същите три седмици редом ще се проведат мачовете в другите три сборни групи - надлежно в бразилската столица Бразилия, във филипинския град Кесон сити и в японския град Осака. В новия формат всеки тим ще изиграе по 12 мача през трите седмици от груповата фаза и първите шест в крайното класиране ще образуват крайна група за лъчение на първенеца.

 

ПРИ ЖЕНИТЕ

През 2022 година женският народен тим още веднъж ще играе в европейската Златна лига, която завоюва през актуалната година. България попадна в предварителна група А дружно с отборите на Босна и Херцеговина, Франция и Испания.

През 2021 година под управлението на напусналия след това поста Иван Петков волейболистките ни завоюваха купата след триумф с 3:1 гейма над Чехия на финала в Русе. В момента тече конкурс за избор на нов селекционер на дамите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР