България ще бъде домакин на Балканиадата по волейбол за жени

...
България ще бъде домакин на Балканиадата по волейбол за жени
Коментари Харесай

България ще бъде домакин на Балканиадата по волейбол за жени под 19 години

България ще бъде хазаин на Балканиадата по волейбол за дами под 19 години. Първенството е планувано от 10 до 14 юли.

Решението беше взето в Истанбул по време на генералната асамблея на Балканската волейболна асоциация, на която Любомир Ганев беше определен за президент. По време на съвещанието бяха разпределени и шампионатите в обособените възрастови групи, като точно една от страните, които бяха посочени, бе България.

Българските волейболистки, водени от треньора Борислав Крачанов, ще спорят с тимовете на Косово и Черна гора. Трите отбора се паднаха в поток А. В група В са Сърбия, Турция и Румъния.

Асамблеята избра Сърбия, Албания и Босна и Херцеговина за домакини на останалите балкански шампионата.

Момичетата под 17 години ще играят в Сърбия сред 1 и 5 юли. Там още веднъж сме в група А дружно с домакините, Румъния и Молдова. В група В са Турция, Северна Македония и Черна гора.

Албания ще одобри Балканиадата за мъже под 17 години от 5 до 9 юли. Този път България ще е в група В с Румъния и Черна гора. А в група А са Албания, Турция, Сърбия и Северна Македония.

Също на албанска земя ще е шампионатът за мъже под 19 години сред 11 и 15 юли. Нашите са отново в група В с Турция, Косово и Босна и Херцеговина. В другата са Албания, Молдова, Румъния и Сърбия.

Последната Балканиада ще е в Босна и Херцеговина - за дами под 21 години сред 2 и 6 август. В нея България няма да взе участие.

На онлайн срещи членовете на Балканската асоциация ще обсъдят в допълнение за шампионати по плажен волейбол.

Освен Балканиадата за дами под 19 години, страната ни ще одобри още едно значимо събитие под шапката на Балканската волейболна асоциация. Заради избора на Любо Ганев като президент на централата, идната Генерална асамблея би трябвало да се организира у нас. Форумът ще бъде през 2024 година, като в допълнение ще бъде посочена дата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР