България, Северна Македония и Черна гора затвориха въздушното си пространство

...
България, Северна Македония и Черна гора затвориха въздушното си пространство
Коментари Харесай

ТАСС: България, РСМ и Черна гора не пускат самолета на Лавров да отиде в Сърбия

България, Северна Македония и Черна гора затвориха въздушното си пространство за самолетите на съветския външен министър Сергей Лавров. Това оповестява сръбският вестник " Вечерне новости ", базирайки се на личен източник, написа осведомителната

По нейна информация визитата на министъра в Сърбия, планувано за 6-7 юни, се " оказало огромен въпрос ", " само че Белград не е отговорен за това ".

От администрацията на сръбския държавен глава Александър Вучич сега не разясняват обстановката. Президентската пресслужба заяви в неделя, че съветският дипломат в Белград Александър Боцан-Харченко ще се срещне с него в 10:00 ч. (11:00 ч. московско време) в понеделник.

В петък формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова осведоми, че ръководителят на съветското външно министерство ще посети Сърбия на 6-7 юни. Тогава ще има срещи с президента, договаряния с външния министър и ръководител на Народното събрание. Според дипломата се чака страните да обсъдят задълбочено въпросите на двустранното политическо и икономическо съдействие, да обменят отзиви по обстановката в Балканския район, както и по редица интернационалните проблеми.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР