България сертифицира наземна мрежа за прецизна сателитна навигация в реално

...
България сертифицира наземна мрежа за прецизна сателитна навигация в реално
Коментари Харесай

Българска система подобрява прецизността на сателитните навигации на територията на страната

България сертифицира наземна мрежа за прецизна сателитна навигация в действително време. Системата от 42 станции на територията на страната е построена от българската компания 1Yocto. Тя усъвършенства точността на всички употребявани в страната световни навигационни системи - GPS, GLONASS, GALILEO. 1Yocto обезпечава точно позициониране и навигация посредством потребление на мобилно устройство, което получава корекции в координатите си в действително време от базова станция на компанията.

Използвана от системата RTK технологията може във всеки един миг да уточни местонахождение с отклоняване от най-много 5 см, до момента в който необятно употребяваните цифрови карти и навигационни системи позволяват отклоняване до 15 метра. Допълнителното прецизиране на географски координати е използвано в региона на геодезията, строителството, добива на потребни изкопаеми и модерното селско стопанство.

 Българска система усъвършенства прецизността на сателитните навигации на територията на страната

1Yocto e план на водещата българска геоинформационна компания Mapex. „ 1Yocto е следващото ни начинание, с което потвърждаваме огромната взаимозависимост на публични услуги и бизнес от геоинформационните технологии. В доста области на публичния живот и изключително в земеделието, точната геолокация е непосредствено обвързвана с триумфа и понижаване на разноските за голям брой бизнес процеси. “, означи Александър Лазаров, основен изпълнителен шеф на Mapex.

Сателитната навигация посредством кинематика в действително време (RTK) е технология за възстановяване на точността на данните, получени от световна навигационна сателитна система (GNSS) като GPS, GLONASS, GALILEO. RTK е цялост от технологии за доста възстановяване на точността на географски координати, получавани благодарение на система за сателитна навигация, до акуратност на позиционирането от няколко сантиметра

Потребителите на 1Yocto ще имат достъп до системата посредством всички типове съществуващи световни сателитни приемници и всяка област за която е належащо високопрецизно позициониране. „ Нашата софтуерна система е от сериозна значимост в региона на геодезията, земеделието, проектирането, строителството и логистиката, където точността на позиционирането би трябвало да бъде до сантиметър. “ показа Николай Нестеров, изпълнителен шеф на 1Yocto.

Мрежата на 1Yocto е сертифицирана с оценка за сходство на GNSS RTK инфраструктурна мрежа съгласно критериите на Министерството на районното развиване и благоустройството за установяване на геодезически точки благодарение на световни навигационни сателитни системи и е сертифицирана от Агенцията по геодезия, картография и кадастър за национална система за прецизна сателитна навигация в действително време.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР