България се завръща на Детска Евровизия“ след 5 години. Денислава

...
България се завръща на Детска Евровизия“ след 5 години. Денислава
Коментари Харесай

БНТ върна младите таланти на България на сцената на „Детска Евровизия“ 2021

България се завръща на „ Детска Евровизия “ след 5 години. Денислава Димитрова и Мартин Стоянов ще показват страната ни на влиятелния конкурс на 19 декември 2021 година с песента „ The Voice of Love “ („ Гласът на любовта “). Обществената телевизия още веднъж ще направи феновете съпричастни с най-големия интернационален конкурс и ще излъчи събитието онлайн по Българска национална телевизия 1. За първи път, регламентът разрешава за българските участници да се гласоподава и от България.

Дуетът беше разгласен на конференция на публичната телевизия и Лигна Студиос, на която станаха ясни и създателите на песента, с която България ще взе участие. Автори на музиката и на британската версия на текста на песента са дело на Васил Гарванлиев, Давор Йордановдки и Весна Малинова от Северна Македония. Българската версия на песента е написана от Стан Стефанов. За театралното наличие на българските участници ще се погрижи Мари-Софи Крайсъл, която към този момент е работила със 7 разнообразни страни - участници на Евровизия 2018 година в Лисабон.

„ Щастливи сме, че след 5 години спиране, публичната телевизия още веднъж дава късмет за изява на младите гении на България в конкурса  „ Детска Евровизия “. Българска национална телевизия 1 ще излъчи събитието онлайн от Париж на 19 декември. Денислава и Мартин имат потребност от поддръжката освен на нашия ефир, само че и от българите по света и у нас. “, разяснява Емил Кошлуков, общоприет шеф на Българска национална телевизия.       

„ След последното ни присъединяване с Виктория Георгиева в влиятелния конкурс „ Евровизия “, за нас беше значимо да продължим да развиваме и постановяваме българските гении на интернационалната музикална сцена. Осъзнахме, че би трябвало да се стартира от основата – от нашите деца, с цел да развием устойчиви и конкурентни актьори за международните пазари. “, съобщи Геновева Христова, ръководещ шеф на Лигна Студиос.            

„ Българските деца са извънредно надарени. Като кмет на гр. Добрич за мен е чест, че българските представители са точно от нашия регион и имат нашата безапелационна поддръжка “, разяснява Йордан Йорданов във връзка поддръжката, която община Добрич дава на участниците.

Денислава Димитрова и Мартин Стоянов са от вокално студио „ Сарандев “ в Добрич. Талантът им е приет, както в България, по този начин и в чужбина. Те са носители на многочислени призове, а музиката е част от живота им от ранна детска възраст. Като дует се изявяват дружно на сцена от 2017 година под управлението на Елена Карабельова, в качеството на техен вокален възпитател. В момента тече трескава подготовка, a организационният екип загатва за подготовка на приказна коледна приказност и оживяващи театрални резултати.

Това ще е шестото присъединяване на България на „ Детска Евровизия “, като през 2015 година страната ни е била и хазаин. Напомняме, че 19-ото издание на състезанието „ Детска Евровизия ” ще се организира на 19-ти декември в Париж и в него ще вземат участие общо 19 страни. Големият победител ще бъде определен с 50% избор на жури и 50% глас на публиката. Според регламента за първи път българите ще имат право да гласоподават освен от чужбина, само че и от родината си, а младите ни музикални очаквания ще разчитат и на всеотдайната поддръжка на българите по целия свят. Всеки избор ще бъде от голяма важност за приближаване на страната ни до успеха.

Коя е Денислава?

12-годишната Денислава Димитрова живее в Добрич и се занимава с пеене от 6-годишна възраст в Студио за поп-рок артисти „ Сарандев ” при Младежки център –Добрич, с вокален възпитател Елена Карабельова. Участвала е в поредност концерти, състезания и фестивали освен като самостоятелен реализатор, само че и в дует с Мартин Стоянов. От 5-годишна тренира и съвременен балет в Спортен клуб „ Алексия ” –Добрич, участвайки в международни шампионати и доста надпревари, калили у нея борбен дух и непримиримост.В свободното си време Дени обича да се забавлява с другари, както и да играе с домашните си любимци.

ОТЛИЧИЯ 2021 година

-в тора премия от Европейски юношески поп-рок конкурс „ Сарандев ” –Добрич;

- втора премия от Национален конкурс „ Морско конче ” -Варна;

 -втора премия от Международен конкурс „ Речни ноти ” -Тутракан;

- трета премия от Национален конкурс за млади реализатори на известна ария град Пловдив.

Кой е Мартин?

13-годишният Мартин Стоянов от Варна се занимава с пеене от 5-годишна възраст. Започнал е като солист в Детски вокален отбор „ Сребърни звънчета “. Вече четири години е част от Студио за поп-рок артисти „ Сарандев “. С помощта навокалния си възпитател Елена Карабельова развива вокалните си умения, както самостоятелно, по този начин и в дует. От известно време свири на пиано и демонстрира интерес към композирането. Мартин обича поп и рок музика, извършва песни на роден и на непознат език –италиански, съветски, британски. Не стопира да работи старателно и да печели награди както от национални, по този начин и от интернационалните състезания.

ОТЛИЧИЯ 2021

- първо място на Наказателен кодекс „ Морско конче “ 2021 гр.Варна;

- първо място от Европейски юношески поп-рок конкурс „ Сарандев “ 2021 гр.Добрич;

- първо място на Международен конкурс „ Речни ноти “ 2021 гр.Тутракан; -второ място на Наказателен кодекс „ Песенна палитра “ 2021 гр.Карлово;

- второ място на Наказателен кодекс „ Дунавски звезди “ 2021 гр.Силистра. Участва в разнообразни концерти и начинания, а контакта с публиката постоянно му носи наслаждение. В свободното си време обича да чете книги, обича животните и разходките измежду природата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР