България се разтресе от решението на здравния министър Стойчо Кацаров

...
България се разтресе от решението на здравния министър Стойчо Кацаров
Коментари Харесай

Георги Марков гневно пред ПИК: В момента се извършва българоубийство! Цялото правителство на Радев да подава оставка - вкара ни в национална катастрофа

България се разтресе от решението на здравния министър Стойчо Кацаров за въвеждането на зелени документи. Хиляди българи излязоха по улиците в София, Велико Търново и Бургас, недоволни от подхванатите ограничения от кабинета на Радев и шокиращите числа на умрелите от ковид.

Бившият народен представител от Великото Народно заседание Георги Марков счита, че е нужна освен оставката на Стойчо Кацаров, а на цялото служебно държавно управление. С някогашния парламентарен арбитър беседва Ивайло Атанасов:

- Г-н Марков, вие още предишното лято казахте, че не ни чакат мор, банкрути и изолираност. Вчера пред нашата медия заявихте, че след 160 дни, в които Бойко Борисов към този момент не е власт, България ще стане второ Бергамо. И май в действителност нещата отиват натам... Докога все по този начин ще я караме, имаше преди време, в зората на демокрацията, една превъзходна ария на Богдана Карадочева и Стефан Димитров?
свързани новини100313на 20.10.2021
- Ами, до момента в който е Радев президент, по този начин ще я караме! В случая би трябвало да отбележим, че политическа виновност носи освен министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров, чиято виновност е изключителна и очевадна, само че и целият длъжностен кабинет, тъй като той е групов орган на ръководство.

За мен, цялото би трябвало да подаде оставка, заради националната злополука, в която ни вкарва! В момента се прави българоубийство!

- Но може ли президентът да прави промени в състава на настоящия длъжностен кабинет и да назначи напълно нов?

- Разбира се, че може. Съгласно решение №20 от 1992 година на Конституционния съд, което е тълкувателно, когато и да е, Радев може да смени всеки министър, може да уволни цялото държавно управление, което и би трябвало да направи и да назначи ново.

Смешно е, че хиляди мрат, а ДеБъ и Киро Канадеца, мълчат! Та те имат ярки представители в министерския съвет. Кацаров е от старите партизани на Сорос от ДеБъ - още от времето на Иван Костов. ДеБъ не се разграничава от него!

Същото важи и за Канадеца. Той, в министерския съвет, има персонално доверени негови хора.

Българска социалистическа партия желае оставката на Кацаров, обаче си мълчи за останалите министри. Янаки Стоилов носи също виновност, тъй като е член на този кабинет. Той е по-голям социалист от Корнелия, че беше любим на Александър Лилов. Да не приказваме за Бойко Рашков, който си е правоверен болшевик.

Ами този, дето носеше ковчезите из София - Велислав Минеков, чий министър е? На Мая и мутрите!

Вината на Кацаров е явна, само че политическа отговорност би трябвало да понесе цялото държавно управление.

За мен, в месеците, които остават, този кабинет, в случай че продължи да работи, това ще бъде в действителност второ Бергамо. Както и да го погледнем, откъм конституционни периоди, до Коледа, ще сме под президентско ръководство.

Аз смятам, че единственият избавителен вид за България е нов длъжностен кабинет на националното избавление, отпред с ген. Мутафчийски.

- Голям скандал стана с тези зелени документи. Избухнаха митинги, недоволни хора преследваха и нападнаха министъра на образованието...

- Първо, дано всички министри от кабинета на Радев - незабавно да си покажат документите! Да ги забележим дали са имунизирани...

Без имунизация няма да стане. Неслучайно италианският министър-председател на Италия Марио Драги и един от най-хубавите финансисти в Европа - цепи еврото на две, строи цяла болница за ваксини. Неслучайно Виктор Орбан строи също такава болница в Дебрецен, където се създава " Спутник V ". Чакат ни дълги месеци на имунизация. Колкото по-бързо това се разбере, толкоз по-добре.

Бойко Борисов към този момент даде персонален образец. Време е и Радев да го последва.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР