България се представя за 29-и път на Международното изложение за

...
България се представя за 29-и път на Международното изложение за
Коментари Харесай

България се представя с мотото "Ароматът на слънцето" на изложението "Зелена седмица"

България се показва за 29-и път на Международното ревю за селско стопанство, градинарство и хранителна индустрия " Зелена седмица ", което публично се открива през днешния ден в Берлин, заяви Българска телеграфна агенция.

За първи път страната е сътрудник на ревюто и ще се показа със лична палата, вместо обичайния до момента щанд. Това е по този начин поради поетото от България председателство на Европейски Съюз от началото на годината.

Традиционно страната сътрудник на " Зелена седмица " провежда банкет за всички посетители на ревюто, които нормално са над 3000. На всички реклами и брошури, както и информации в медиите се показва коя е страната сътрудник. През 2016 година за първи път страна сътрудник беше страна от Африка - Мароко.

На " Зелена седмица " тази година България ще се показа под мотото " Ароматът на слънцето ". Българските артикули ще бъдат показани в палата с повърхност от 1640 кв. м. с 30 щанда. В ревюто ще вземат участие общо 62 компании и 13 аграрни производители, членове на разнообразни асоциации и съюзи.

В българската палата по време на цялото ревю ще има културна стратегия, ъгъл за занаяти, ловджийски щанд, осведомително бюро. Палатата ще е украсена с живи рози, а гостите ще бъдат посрещани от техния мирис. Традиционно измежду продуктите, които ще се оферират на щандовете са: виновност, ракии, бира, сокове; тахани; биологичен пчелен мед - липа, акация, лавандула и други, козметични артикули на основата на българска роза и лавандула; сурово-сушени и варено пушени месни артикули, лютеница, конфитюри, сладка; био зеленчуци и плодове; млечни продукти; риба и рибни артикули.

Очакванията са присъединяване на България на влиятелното ревю да спомогне за разпространение на българските храни и питиета, само че и на страната като атрактивно място за добра кухня, туризъм и отдих.
 България се показва с мотото
© www.gruenewoche.de

Традиционното интернационално ревю " Зелената седмица " ( " Grune Woche " ) за 83-и път ще се организира от 18 до 28 януари и ще събере под един покрив стотици компании и към 400 хиляди гости. Международното панаирно ревю за земеделие, храни и градинарство отваря порти за първи път през далечната 1926 година.

Участието на България като публична страна сътрудник на Международното ревю за селскостопански и хранителни артикули " Зелена седмица Берлин 2018 " бе утвърдено от държавното управление през януари предходната година. За него са отделени 1.8 млн. лв..

Специален посетител на интернационалното ревю ще бъде еврокомисарят по земеделието и развиването на селските региони Фил Хоган. Германският министър по прехраната и земеделието Кристиан Шмид ще стартира формалната си обиколка на " Зелена седмица 2018 " от българската палата на 19 януари. Изложението ще продължи до 28 януари.

Представители на генералните дирекции " Земеделие и развиване на селските региони " и " Здравеопазване и сигурност на храните " ще вземат участие в разискванията на тематика " От фермата до чинията - устойчива храна за здравословен метод на живот ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР