България се представя все по-успешно на световната карта на винопроизводителите,

...
България се представя все по-успешно на световната карта на винопроизводителите,
Коментари Харесай

България на челни позиции сред 10-те най-добри дестинации за винен туризъм в света

България се показва все по-успешно на международната карта на винопроизводителите, страната ни е сложена на второ място измежду 10-те най-хубави дестинации за винен туризъм в света, съгласно класацията на Wine Enthusiast “- едно от двете най-престижни американски списания за вино и гурме просвета.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на фестивала „ Дефиле на младото вино “ в Пловдив. „ За нас беше значимо виното и кулинарията да бъдат включени в туристическия артикул на България, тъй като са част от цялостното прекарване на посетителите на страната ”, уточни още министърът. Според нея те оставят своя отпечатък и постоянно туристите вършат директна връзка сред страната, която са посетили, и виното й. „ Затова взехме решение дружно с Министерството на земеделието, храните и горите да разработим 12 винено-кулинарни дестинации. Те включват както обичайните винени питиета и присъщата кухня за района, по този начин и близо 50 общини и към 100 туристически обекта ”, разясни Ангелкова. Пловдив е част от дестинацията „ Западна Тракия “. 

Тази година посетителите на Дефилето на младото вино ще могат да дегустират близо 250 типа виновност, показани от 36 български мазета, а гостите ще имат опция да опитат и разнообразни кулинарни изкушения, измежду които и биопродукти. Ежегодният фестивал, който се организира през ноември, е ситуиран в 15 знакови къщи в Стария град. Организаторите  са подготвили и забавна културна стратегия, включваща разнородни осъществявания в разнообразни жанрове. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР