България се нуждае от стабилно правителство. Тези 7 точки, които

...
България се нуждае от стабилно правителство. Тези 7 точки, които
Коментари Харесай

Кристина Петкова, ПП-ДБ: Васил Терзиев ще бъде кандидатът ни за кмет на София

„ България се нуждае от устойчиво държавно управление. Тези 7 точки, които обявихме през вчерашния ден са фундамента на това ръководство. Тези 7 точки, в случай че отворите декларацията, която беше подписана от Мария Габриел и акад. Денков - те към този момент са възприети. Просто не се съблюдават сега. Искаме да напомним, че те би трябвало да се съблюдават. Тези плаващи болшинства и неспазване на контрактувани цели ни карат да се съмняваме. Не желаеме да възпрем процеса . Искаме да се съблюдава сделката просто, това е. Ние не желаеме да тълкуваме дали това е коалиция или не е. “

Това разяснява в ефира на Euronews Bulgaria депутатът от ПП-ДБ и зам.- ръководител на ДСБ Кристина Петкова.
Ние споразумяхме да образуваме евроаталантическо държавно управление. Това ръководство може да бъде много устойчиво, в случай че двете страни съблюдават сделката.
„ Аз виждам в каква посока ни тласкат напоследък някои партии в Народното събрание. Кой на кого написал СМС, кой с кого - по кое време се срещнал. Не считам, че нещо ни стопира да подпишем съдружно съглашение с ГЕРБ “, счита Петкова.

„ Когато приказваме за авансово координиране, не може някоя от двете партии да каже или този или никой за който и да е пост, освен за Българска народна банка. Нека да забележим с какво решение ще излязат през днешния ден. Трябва да има разговор, не да се слагат ултиматуми. Не мога да злоупотребявам, само че имам вяра, че ще има държавно управление. Не се изключва версията за оставка, в случай че продължи тази линия на държание “, уточни зам.- ръководителят на ДСБ.

Ние няма да бъдем гумен щемпел. Ние желаеме да се съблюдава сделката, това е “, акцентира тя.
С цялото ми почитание към институцията, която Румен Радев съставлява, това е неприемливо говорене на държавен глава. Не е съществено да кажеш, че първата и втората политическа сили са със скромна електорална поддръжка.
„ Честно казано не сме развивали догадка, в която държавното управление не може да бъде оттеглено, в случай че ГЕРБ, Възраждане и Движение за права и свободи не поддържат оставката му в зала. Ще помислим какво да създадем, в случай че това е по този начин “, разяснява Петкова.

Тя удостовери, че кандидатурата за кмет на София на ПП-ДБ ще бъде Васил Терзиев.

„ Единни сме, не чакам искри. Има разнообразни отзиви, само че търсим пресечните точки. Аз считам, че ще се обявим обединени и ще спечелим изборите “, уточни Петкова.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР