България се нарежда на 8-мо място в класацията на най-успешните

...
България се нарежда на 8-мо място в класацията на най-успешните
Коментари Харесай

България е в топ 10 на най-успешните страни на Евровизия в последното десетилетие

България се подрежда на 8-мо място в класацията на най-успешните страни на междунардония песенен конкурс Евровизия за последните 10 години. Това стана ясно от оповестената публична ранглиста, включваща всички 46 страни взели участие в влиятелната музикална конкуренция от 2010 насам. Резултатът се образува на база на получените точки в десетте огромни финала на шоуто - от този в Дюселдорф през 2010 до финала в Тел Авив през 2019.

На първо място в ранглиста разумно е Швеция, където състезанието е в центъра на изобретателната промишленост, която заема забележителен дял от Брутният вътрешен продукт на страната. Второтo място е за Италия, а топ 8 допълват още Русия, Азербайджан, Украйна, Холандия, Австралия и България.



Осмото място на България е извънредно впечатляващо тъй като страната ни действително има единствено три финала през това десетилетие - второто място на Кристиан Костов през 2017 в Киев с песента „ Beautiful Mess ", четвъртото място на Поли Генова през 2016 с „ If Love Was A Crime " в Стокхолм и 14-тото място на групата Equinox през 2018 в Лисабон. В интервала 2016 до 2018 Българска национална телевизия е на процедура най-успешната телевизия взела участие в състезанието и българските песни събират най-вече точки, изпреварайки малките екрани с по-големи музикални промишлености като Швеция, Русия, Холандия, Италия, Германия и Англия.

Видео с резюме на резултатите на Евровизия от последното десетилетие:



Тазгодишното 65-ото издание на състезанието ще се организира в холандския град Ротердам. Големият край на Евровизия 2020 е на 16 май в залата Rotterdam Ahoy, а първият и вторият полуфинал - на 12 и 14 май. Холандия завоюва правото да семейства Евровизия 2020 след успеха на младия и до тогава незнаен реализатор Дънкан Лорънс с песента „ Arcade ". Дънкан беше определен с вътрешна селекция от Холандската телевизия.

Всяка година Евровизия събира пред екрана на 200 милиона фенове от целия свят. Конкурсът се излъчва без спиране всяка година от 1956 насам, което го прави една от най-дълго съществуващите телевизионни стратегии в света.
Все още се чака удостоверение дали България ще вземе присъединяване в състезанието през 2020 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР