България се намира в тежка политическа и институционална криза, затова

...
България се намира в тежка политическа и институционална криза, затова
Коментари Харесай

Нинова постави пет задачи пред новия парламент и разкритикува Радев и министрите му

България се намира в тежка политическа и институционална рецесия, по тази причина Народното събрание би трябвало да бъде решението на всички проблеми, а не част от тях. Това съобщи лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в речта си от пленарната естрада по време на първото съвещание на новия парламент.

В него Българска социалистическа партия ще се концентрира върху пет задания:
приемането на държавния бюджет за 2023 г.приемане на законите по Плана за възобновяване и устойчивостборба с корупцията и правосъдната реформаприемането на Българи в Шенген " неутралитетна " позиция на страната във връзка войната в Украйна
От пленарната естрада Нинова се обърна непосредствено към президента Румен Радев, с цел да го подлага на критика, че в предходния парламент е решил неговият длъжностен кабинет да не внася план за бюджет.

" Г-н Радев, направихте огромна неточност като отказахте да внесе бюджет предходната година. Единствено ние и " Продължаваме промяната " настоявахме за това, само че не ни чухте. Сега ще се наложи да чуете господин Борисов, който споделя: " или ме подкрепяте за държавно управление или няма бюджет ", подлага на критика остро Нинова.

По думите ѝ приемането на държавните финансите би трябвало да се случи допустимо най-скоро, като тя дефинира задачата като " сложна, само че допустима ". Лидерката на Българска социалистическа партия разясни, че партията ѝ няма да поддържа план за бюджет, който " усилва или замразява налози и лишава обществени придобиовки, дадени от предходния постоянен кабинет ".

В третия си приоритет левицата ще се концентрира върху правосъдната промяна, която Нинова назова " безконечният въпрос ".

" Съществува паралелна страна. При това държавно управление се краде необмислено. Отворете най-малко един обществен източник на информация и ще видите и ще чуете за десетки случаи за корупция. Един от проблемите на служебното държавно управление като институция е, че то е безотговорно - няма парламентарен надзор, само че има прокуратура, само че я има на книга ", сподели тя.

В характерен за Българска социалистическа партия жанр лидерката на партията отдели особено внимание и на съветската война в Украйна, с цел да се разгласи за следващ път за мир и да разкритикува всякаква форма на военна поддръжка.

По въпроса за постоянен кабинет, Нинова сподели, че отговорността за подобен се пада на спечелилия от изборите - ГЕРБ-СДС. Тя прикани за разсъдък, диалогичност и грижа за хората.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР