България се изправя срещу световния вицешампион Хърватия във втората си

...
България се изправя срещу световния вицешампион Хърватия във втората си
Коментари Харесай

България излиза срещу световния вицешампион в Катар

България се изправя против международния вицешампион Хърватия във втората си контрола в Катар. Двубоят в Доха започва в 17:00 часа и ще бъде проследен на уеб страницата Gong.bg .

Хърватите са в серия от 10 следващи мача без загуба. За последно те приключиха 1:1 със Словения в различен мач от приятелския шампионат в страната хазаин на Мондиал 2022. България пък няма победа към този момент 19 следващи мача като посетител. В това число влиза и провалянето с 1:2 от Катар преди няколко дни.

За тези мачове селекционерът Златко Далич реши даде отмора на най-хубавите си футболисти. Но даже и без асовете си, „ шахматистите “ остават доста мощни.

Ясен Петров ще направи много промени по състава. Очаква се измененията да стартират още с вратарския пост - Николай Михайлов да седне на пейката, а късмет за изява да получи някой от младите вратари Светослав Вуцов или Иван Дюлгеров. В халфовата линия може да се появи Ивайло Чочев.Титуляр няма да е и Мартин Минчев. Играчът на чешкия Спарта Прага води офанзивата против арабите, а в този момент на върха на офанзивата може да се появи Атанас Илиев или да се работи с бързоногия Радослав Кирилов. По всяка възможност обаче измененията няма да спрат дотук, като Петров ще предприеме още ротации.

"Хърватия има задоволително качествени играчи и за два тима. Те надали ще подценят мача, а при нас това няма по какъв начин да се случи, тъй като въпреки всичко играем със международния вицешампион. България и Хърватия са близки страни и мога да кажа, че като фен пред тв приемника постоянно съм се радвал на техните триумфи ", съобщи на вчераашната конференция Ясен Петров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР