България съзнателно забавя реализацията на Турски поток на своя територия,

...
България съзнателно забавя реализацията на Турски поток на своя територия,
Коментари Харесай

Путин обвини България, че умишлено бави Турски поток на своя територия

България умишлено забавя реализацията на " Турски поток " на своя територия, очевидно под давлението на страни. Ако българите не желаят да осъществят газотранспортния план на своя територия, Русия ще откри други способи за пренос на газ на юг към Европа ", съобщи съветският президент Владимир Путин в сряда, представен от съветските организации ТАСС и РИА Новости.

" Независимо от многократните увещание и без значение от многократните молби към съветската страна да обезпечи доставката на наш газ през Турция в България, ние виждаме, че българската страна, колкото и тъжно да звучи, умишлено забавя реализацията на плана на своя територия ", сподели съветският държавен глава на конференция след среща със сръбския си сътрудник Александър Вучич в Сочи,

Путин акцентира, че управлението на България, откакто е провалило " Южен поток ", доста пъти се е обръщало с молба да бъде осъществен " Турски поток "

" Но и в този момент, очевидно под давлението на страни, те строят, само че без да бързат. Ще забележим по какъв начин в бъдеще ще се осъществя този план на българска територия. Ако българите не желаят – не българите, а българското управление, ние ще откри други пътища за реализация на нашите благоприятни условия на юг към Европа ", сподели Путин.

Не е ясно какво го е предизвикало към тези нападки, в случай, че от месеци се знае, че продължението на " Турски поток " през България до Сърбия няма да бъде въведено даже в частична употреба от 1 януари 2020 година, каквито бяха първите планове на държавното управление на Бойко Борисов. Бяха подписани и контракти с съветската " Газпром " и швейцарската МЕТ за запазване на 90 % от потенциала на бъдещата тръба на входа ѝ от турската граница и 80 % от изхода към Сърбия. Обжалване на търга за архитект, снабдител на тръбите и реализатор на 4747-километровото трасе, забави старта на градежа. Реално той стартира в средата на октомври и първата част от трасето се чака да проработи през първата половина на 2020 година, както разгласи и съветският енергиен министър Александър Новак преди месец.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР