България разполага с природни ресурси за производство и съхранение на

...
България разполага с природни ресурси за производство и съхранение на
Коментари Харесай

Румен Радев обяви кандидатурата на България за домакинство на конференцията за климата на ООН догодина

България разполага с естествени запаси за произвеждане и предпазване на сила. Това беше главното обръщение на президента Румен Радев, който приказва пред държавни държавни ръководители на 27-та конференция на OOН за изменение на климата в египетския курорт Шарм ел -Шейх.

Румен Радев разгласи и кандидатурата ни за домакинство на форума през 2024 година. От Египет предават специфичните ни пратеници

Акцент в Конференцията за битка с климатичните промени през днешния ден е взаимовръзката сред енергетика, климат и развиването на устойчиви нови технологии за нискоемисионна енергетика. Пред форума президентът Радев означи, че България има прелестни естествени условия, готови фрагменти в енергетиката, условия за производството на сила от слънце и вятър, готови нуклеарни експерти, както и добре развити хидротехнически уреди. Смята обаче, че страната ни не се възползва задоволително от тези благоприятни условия. Обяви, че в София експерти работят върху екологичен план за запазване на сила в огромни количества.

" Това е проучване на свободните пространства и кухини тъкмо под Маришкия басейн. Така че тази голяма мощ и капацитет, която имаме да изградим – фотоволтаична централа с мощ над 12 гигавата, може да се компресира въздух или вода, тъй че ние да затворим денонощния цикъл от произвеждане на слънчева сила и да съхраняваме сила в огромни количества най-чисто, екологично, природосъобразно. По този метод можем да балансираме и енергийните системи на страните към нас ", сподели още Румен Радев.

На форума в Шарм ел-Шейх президентът Радев показа и кандидатурата на страната ни да бъде хазаин на Конференцията за битка с климатичните промени през 2024.

" Крайно време е страната ни да се нарежда още по-активно като разпоредителност, като интензивност и принос към устойчивото развиване. Да покажем в действителност, че ние имаме съществени упоритости в тази област и съществени благоприятни условия. Наред със постоянното геополитическо позициониране на страната, това ще има голям принос към стопанската система ни, към обществената система ", добави президентът.

Според президентът, в случай че кандидатурата ни бъде утвърдена, това ще има съществени изгоди за страната ни в доста браншове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР