България разполага с една от най-добрите тол системи в света.

...
България разполага с една от най-добрите тол системи в света.
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: България разполага с една от най-добрите тол системи в света

България разполага с една от най-хубавите тол системи в света. Софтуерното решение и методът, по който е издигната българската тол система, са водещи в Европа, а във връзка с правоприлагането има дефекти, които ги решаваме бързо. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов по време на блиц контрола в границите на отрасловата парламентарна комисия, съобщи Българска телеграфна агенция.

По същия метод вършим и проверка на средствата, какъв брой са събрани и къде отиват, добави той, като уточни, че резултати от проверката на тол системата, предоставена от него, се чакат.

Разширяването на обсега на тол системата с пътищата от втория клас е в проекта на Министерството, удостовери министърът и добави, че по този начин ще се удвои общата сума на километрите, които ще покрива тол системата. Министърът пое ангажимент това решение да бъде взето в разговор с компаниите от товарните транспорти.

По тематиката за нормативните промени по отношение на санкциите по тол системата под формата на обезщетителни такси, налагани поради това, че хората са карали колите си със сбъркана винетка, министърът сподели, че има законодателна смяна, която е препоръчана в Министерски съвет на авансово координиране, което ще е отнеме към две седмици.

След това се чака държавното управление да вземе публично решение, което да се предложи на Народно събрание. Подобен проблем има и при тежкотоварните коли, за който може да се откри софтуерно решение.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР