България разбра своите съперници си в Лига C на турнира

...
България разбра своите съперници си в Лига C на турнира
Коментари Харесай

Ето в каква група попадна България след жребия

България разбра своите противници си в Лига C на шампионата Лига на нациите. Националната ни гарнитура по футбол, водена от Илиан Илиев ще се изправят против Люксембург, Северна Ирландия и Беларус в Група C3. С два от противниците, а точно Люксембург и Северна Ирландия, нашите национали играха скоро.

С Люксембург бяхме в една група в международните квалификации преди Мондиал 2018, като тогава ги победихме с 4:3 в София, а при гостуването завършихме при 1:1. През 2022-а играхме и контрола с тях, приключила без попадения. Оттогава обаче Люксембург бележи огромен напредък и не инцидентно бе в първа урна на днешния чоп.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UEFA EURO 2024 (@euro2024)

Със Северна Ирландия се срещнахме напълно скоро – в международните квалификации преди Мондиал 2022. Тогава в Белфаст постигнахме тъждество 0:0, а в София ги победихме с 2:1 след две попадения на Тодор Неделев.

С Беларус за последно играхме през 2020 година, като загубихме домашен надзорен мач с 0:1. Последните публични мачове сред двата тима бяха също в квалификациите преди Мондиал 2018. Тогава записахме победа с 1:0 у дома и загуба с 1:2 като посетители.

Мачовете в Лигата на нациите ще се играят от септември до ноември 2024 година. Това е четвъртото издание на шампионата. Добро показване в него може да ни даде втори късмет за класиране на Мондиал 2026.

Групите за Лига С:

Група C1: Швеция, Азербайджан, Словакия, Естония

Група C2: Румъния, Косово, Кипър, Литва/Гибралтар

Група C3: Люксембург, БЪЛГАРИЯ, Северна Ирландия, Беларус

Група C4: Армения, Фарьорски острови, Северна Македония, Латвия

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР