България Ръст на кредитите за море - как и колко

...
България Ръст на кредитите за море - как и колко
Коментари Харесай

Ръст на кредитите за море - как и колко да изтеглим

България Ръст на заемите за море - по какъв начин и какъв брой да изтеглим Масово българите теглят заеми - приблизително към 800 лева  Виолета Русенова 24 юни 2019, 11:43 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Ръст на заемите за море - по какъв начин и какъв брой да изтеглим
Ръст на заемите за море - по какъв начин и какъв брой да изтеглим
 Симеонов за шума: Никой политик не обикаля да дърпа кабели
Симеонов за шума: Никой политик не обикаля да дърпа кабели
 Две дами починаха след злополука във Варна
Две дами починаха след злополука във Варна
 Разследват най-голямата незаконна група за трафик на мигранти
Разследват най-голямата незаконна група за трафик на мигранти
 Шофьор бутна дърво в центъра на София
Шофьор бутна дърво в центъра на София
 Бившият енергиен министър Румен Овчаров се изправя пред съда
Бившият енергиен министър Румен Овчаров се изправя пред съда
 Над 40 души в ареста след всеобщия пердах в Розино
Над 40 души в ареста след всеобщия пердах в Розино
 Дъжд и гръмотевици, рисково време в съвсем цялата страна
Дъжд и гръмотевици, рисково време в съвсем цялата страна

ъст на бързи заеми за море при започване на сезона, регистрират компаниите в сектора. Масово българи теглят заем за лятната си почивка, съобщи NOVA.

Българите са подготвени да отделят повече от половината си месечна заплата (56%) за лятната си отмора, демонстрират последните изследвания. Според тях, разноските за почивка не се разграничават от тези за предходната година (55,6 %). А най-вече пари ще се похарчат за пътувания в страната (17%), летни занимания (16%) и обзавеждане за дома и вилата (14%). Между 500 и 1000 лева е най-търсеният заем за отмора от банките или от компаниите за бързи заеми.

Най-често се теглят заеми към 800 лева Връщането е от няколко месеца до година. Колкото по-бързо върнем, толкоз по-добре.

При приход от 1500 лева, 30% са 450 лева Ако има лизинг 200 лева, месечна вноска в допълнение от 250 лева може да се разреши.

При банките би трябвало да се внимава за спомагателни такси, които могат да оскъпят. Експертите поучават да се ползва правилото 50-20-30. 50 на 100 от приходите са за съществени разноски, 20% да се събират за вложения и икономисване, а другите 30 на 100 за почивки.

Семейството на Екатерина и Константин от Благоевград има две деца и счита, че за тях лятната отмора е наложителна. За да могат да си я разрешат, обаче, подготовката за ваканцията стартира овреме, тъй като икономисват пари през годината.

"Около 200 лева се заделят всеки месец, с цел да може да се направи бюджет. Ако не ги заделяш през месеца, вкупом – няма по какъв начин да ги заделиш, тъй че всичко би трябвало да е планувано и уравновесено ", сподели Константин Маслински от Благоевград.

В взаимозависимост от другите разноски през годината, възнамеряват какъв брой тъкмо да икономисват всеки месец за ваканцията. Това лято са избрали да почиват в Гърция, тъй като е по-близко. А седмица отдих на плажа за четиримата ще им излезе малко над 1000 лева в къща за посетители покрай Кавала.

"Стигат за хубаво море, дори могат да ти стигат и по-малко, зависи какво търсиш. Има хора, които отиват на палатка или каравана и може да ти излезе и по-евтино ", сподели още Екатерина Захариева от Благоевград.

Засега за лятната си почивка разчитат на спестяванията. Ако морето излезе по-солено, са подготвени и на дребен заем. Банките и компаниите, които отпускат бързи заеми, към този момент регистрират растеж на изтеглените заеми за отмора.

"Кредитът е по-практикуваният вид, тъй като изключително за по-млади хора, концепцията за икономисване не е културно допустима. А в случай че са с релативно добра работа, или прекрасен бизнес – да вземат от бъдещите си приходи, е изцяло реалистично и комфортно ", съобщи банкерът Левон Хампарцумян.

Проучванията на финансовите консултанти демонстрират, че 7 % от хората, които откриват депозит в банка, го вършат за отмора и пътешестване.

Кредитите за отмора са в топ 10 на най-често теглените заеми.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР