България приключи международната 2022-ра година с дипломатически провал - две

...
България приключи международната 2022-ра година с дипломатически провал - две
Коментари Харесай

България в ЕС през 2022-ра - успехите и провалите

България завърши интернационалната 2022-ра година с дипломатически неуспех - две европейски страни отхвърлиха да поддържат кандидатурата ни за Шенген. 

Проевропейските политици ни припомнят, че сме последни в Европейския съюз по редица критерии - а в последните години се приказва за делене на държавите-членки на " две скорости ". Познайте на коя скорост ще движим ние...

Не това е действителността, когато се слагат събитията от 2022 година в верния подтекст, счита Момчил Инджов, интернационален редактор и сътрудник на Клуб Z в Брюксел, специфичен посетител за последния Z-Каст за годината.

" Успехът е, че не дерайлирахме. Ако България е трен, българският трен не дерайлира - макар обезверените опити това да стане. Опитите най-много бяха от страна на Русия, подкрепени от известни кръгове в България ", означи той.

Те обаче очевидно не са в положение да окажат решителен напън, акцентира Инджов.

" В година на съветска експанзия и война в Украйна, България съумя да потвърди европейската си принадлежност. Не постоянно бяхме доста безапелационни, само че го направихме. "

Какви са триумфите ни като държава-членка на Европейски Съюз? Какви са достиженията на държавното управление " Петков " и на безредните и разпокъсани Народни събрания?

Как въпреки всичко се случи шамарът с Шенген? Трябваше ли да го чакаме? Само ние ли сме отговорни?

Отговорът на тези въпроси и доста други елементи от сърцето на Европа - гледайте в 109-тия епизод на Z-Каст, финален за 2022 година:


Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР