България приема Литва днес в 19:00 часа в петия си

...
България приема Литва днес в 19:00 часа в петия си
Коментари Харесай

Ясен Петров извежда България в търсене на победа срещу Литва

България приема Литва през днешния ден в 19:00 часа в петия си мач от квалификациите за Мондиал 2022. До момента възпитаниците на Ясен Петров могат да се похвалят с две равенства против Северна Ирландия (0:0) и против Италия (1:1), само че също така отборът позволи и две провали - от Швейцария (1:3) и от Италия (0:2).

В последните два мача момчетата загатнаха, че към този момент стартират да намират своя образ. Особено гостуването на европейския първенец Италия във Флоренция ни даде много мотиви за оптимизъм. Все отново националите нямат триумф от близо година, като за последно победиха Гибралтар на 11 ноември 2020 година Това е прекомерно дълъг интервал, на който би трябвало да бъде комплициран край. Още повече, че сънародниците ни се изправят против новобранеца в групата.

Литва е се намира в дълбока рецесия. Отборът записа три загуби в досегашните си мачове в групата, като с тях серията от провали на балтийците стигна до общо 7 дуела. Освен това те няма да могат да разчитат и на селекционера си Валдас Иванаускас, който е с ковид и изобщо не пътува до София. Така че има много предпоставки националите да излязат като любимци тази вечер и най-сетне да сложат завършек на отрицателната серия от 9 мача без победа.
 Ясен Петров: Утре е радикално друг мач, публиката във Флоренция ни ръкопляскаше
Ясен Петров: Утре е радикално друг мач, публиката във Флоренция ни ръкопляскаше

Националният селекционер даде конференция

Макар сега възможностите на " Лъвовете " за класиране на международно състезание да наподобяват илюзорни със единствено 2 извоювани точки от четири мача, те още съществуват. Ако спечелим тази вечер, и в случай че Швейцария загуби от Италия, ще се доближим единствено на точка от " Кръстоносците " и на процедура още веднъж ще се върнем в битката за второто място. Това е още една причина отборът да се бори със зъби и нокти за трите точки.

А не на последно място, успеха е нужна на България и за самочувствие. Равенството против Италия е мотив за горделивост, само че доста по-сладко е, когато побеждаваш. Колкото повече триумфи натрупа един тим, толкоз по-голямо става и самочувствието и увереността в личните сили. А успехите могат да върнат и почитателите на стадиона, които в последно време се броят на пръстите, когато играят националите.

Въпреки положителното показване против Италия, селекционерът Ясен Петров евентуално ще направи някои промени в стартовата единайсеторка. На вратата се чака да стартира Михайлов, а пред него в отбрана ще работят Турицов, Петко Христов, Антов и Недялков. Костадинов и Чочев ще са двойката опорни халфове, а Илиан Илиев ще бъде в ролята на плеймейкър. На крилата ще стартират Десподов и Делев, а офанзивата още веднъж ще води Атанас Илиев.
 Ясен Петров изненадал всички в тима с вратарския пост
Ясен Петров изненадал всички в тима с вратарския пост

Очаква се против Литва да има най-малко три промени в стартовия състав

Гостите пък се чака да излязат с Шеткус под рамката и пред него Баравикас, Уткус, Шаткус и Бараускас в защита. Вербичкас и Мегелайтис ще са отбранителните халфове, а Яняускас ще е пред тях като плеймейкър. Новиковас и Ласицкас ще работят по двете крила, а офанзивата ще води Дубицкас.

Вероятни сформира:

България: Михайлов, Турицов, П. Христов, Антов, Недялков, Костадинов, Чочев, И. Илиев, Делев, Десподов, А. Илиев

Литва: Шеткус, Баравикас, Уткус, Шаткус, Бараускас, Мегелайтис, Вербичкас, Новиковас, Янкаускас, Ласицкас, Дубицкас
 Кирил Десподов: Знаех, че цяла Италия ще гледа - в Каляри не ми дадоха късмет
Кирил Десподов: Знаех, че цяла Италия ще гледа - в Каляри не ми дадоха късмет

Ето какво съобщи на конференцията

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР