България потуши напрежението, което изненадващо заповед на здравния министър породи

...
България потуши напрежението, което изненадващо заповед на здравния министър породи
Коментари Харесай

Изгладихме отношенията с Израел, след като изненадващо МЗ ги сложи в ограничителен COVID списък |

България потуши напрежението, което изненадващо заповед на здравния министър породи с Израел преди седмица, когато една от водещите в битката с Коронавирус страна се оказа в ограничаващ Коронавирус лист на страната с най-ниско имунизационно покритие в Европейски Съюз. Днес министърът на туризма Христо Проданов се срещна с посланика на Израел у нас Йорам Елрон.



 на проф. Асена Сербезова изискваше 10-дневна карантина при идване в България от жителите на 14 страни, измежду които Израел, с презумпцията, че са рискови. Друг вид беше да показват негативен резултат от PCR тест, изработен през последните 72 часа.

Посолството на Израел реагира остро. Оттам настояли " да не бъдат третирани като втора и трета ръка хора ", тъй като процентът на имунизирани в страната е измежду най-високите в света, както и тъй като в Израел към този момент се слага и четвърта доза.



След това Израел беше извадена от листата.

Днес министър Проданов и Н.Пр. Елрон са разискали опцията за сключване на Меморандум за съгласие сред министерствата на туризма на Израел и България, осведомиха министерството и посолството след срещата. Посланик е Елрон е отбелязал, че България е извънредно известна дестинация измежду жителите на Израел и е благодарил на министър Проданов за това, че българското държавно управление е премахнало рестриктивните мерки за влизане от Израел.

По думите му непрестанно се усилва броят на израелските туристи, които идват в страната. „ България е стратегически сътрудник и имаме капацитет да разтеглим областите на съдействие “, е споделил той. Има място за развиване и на здравен, и спа туризъм – туристически артикули, към които жителите на Израел демонстрират интерес в последно време, е показал той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР